Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
12,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:308541
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.06.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

QFD – visaptverošā kvalitātes metodoloģija. Mērķtiecīga patērētāju vēlmju iekļaušana produktu un procesu raksturotājos. Mērķis: patērētāju vēlmēm atbilstošu produktu ražošana. Lietošanas fāze: No idejas par produktu līdz ražošanas plānošanai. Iespaids uz kvalitāti: 5 zvaigznes. Izmaksas: No vidējām līdz augstām.
FMEA – iespējamo kļūdu seku analīze. Kļūdu atklāšana un izzināšana sadarbojoties visām uzņēmuma struktūrvienībām. Mērķis: Iespējamo kļūdu skaita samazināšana. Lietošanas fāze: No produkta koncepcijas fāzes līdz ražošanas sagatavošanai. 4 zvaigznes. Vidējas izmaksas.
FTA – sazarotā kļūdu analīze. Sistemātiska kļūdu cēloņu meklēšana. Mērķis: Iespējamo traucējošo faktoru atklāšana uzņēmumā pirms ražošanas uzsākšanas. Lietošanas fāze: No produkta koncepcijas fāzes līdz sērijveida ražošanai. 3 zvaigznes. Vidējas izmaksas.
DOE – statistiskā eksperimentu plānošana. Eksperimentālu izmēģinājumu statistikā plānošana. Mērķis: Izmēģinājumu izmaksu samazināšana. Lietošanas fāze: Projektēšana un ražošanas sagatavošana. 2 zvaigznes. Vidējas izmaksas.
POKA-YOKE – nejaušību ietekmes samazināšana. Iespējamo kļūdu cēloņu samazināšana ražošanā. Mērķis: Kļūdu atklāšana un novērtēšana. Lietošanas fāze: Ražošanā un montāžā. 2 zvaigznes. Izmaksas no mazām līdz vidējām.
SPC – statistiskā procesu vadība. Aktīva procesu uzraudzība kvalitātes ražošanas nodrošināšanai. Mērķis: Kontroles apjoma samazināšana, procesa norišu uzlabošana. Lietošanas fāze: Ražošanā, kvalitātes plānošanā. 2-3 zvaigznes. Izmaksas no augstām līdz vidējām.

KVALITĀTES NODROŠINĀŠANAS METOŽU IZMANTOŠANA ATKARĪBĀ NO PRODUKTA DZĪVES CIKLA POSMA:

1)Ideja par produktu: QFD
2)Attīstības plānošana, projektēšana DOE, FTA, FMEA, QFD
3)Ražošanas sagatavošana DOE, POKA-YOKE, SPC
4)Paraugsērijas ražošana POKA-YOKE, SPC
5)Sērijveida ražošana SPC

KVALITĀTES UZLABOŠANAS METODES:

1) Uzņēmumā var reģistrēt informāciju par kontroles un testēšanas rezultātiem, ziņas par patērētāju pretenzijām, kā arī citus datus, kas ir sākotnējā informācija kvalitātes problēmu risināšanā. Šīs informācijas pirmapstrādes tehnika ir ietverta pirmajā metodē: KVALIĀTES DATU VĀKŠANAS FORMAS (datu reģistrācijas lapas);…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register