Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:884899
 
Author:
Evaluation:
Published: 02.02.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Used
Extract

1) Kādas ir mediju sistēmas vispārējās iezīmes 21. Gadsimta sākumā?
Kāda konkrēta medija veiksme vai neveiksme vairs nav tik ļoti atkarīga no tehnoloģiskajām iespējām. Vairāk no darbinieku – redaktoru un žurnālistu – prasmēm un veiksmes.
Prese arī vairs nav izteikts politiskais ierocis un tām nav kādai politiskajai partijai vai personai par labu pozicionēta skatījuma. Tās tiecas pēc lielākas tirāžas un vairāk reklāmdevējiem. Protams, tas nenozīmē, ka presē paustais ir pilnīgi objektīvs, jo nepastāv tikai viena patiesība. Uz daudzām lietām iespējams paskatīties no dažādiem rakursiem un ar dažādām priekšzināšanām, taču visi šie viedokļi var būt pareizi. Diezgan aktuāla ir arī avīžniecības koncentrācija un monopolizācija, kad gandrīz visas Latvijas avīzes nonāk dažu lielāko izdevēju rokās. Daudzviet Eiropā ir likumi, lai to novērstu, bet Latvijā šādu likumu pagaidām nav. Vēl kāda tendence ir izdevumu paredzēšanu starptautiskam tirgum, kas samazina katras valsts individuālās iezīmes un veicina satura standartizāciju.
Arī televīzija ir „pārkāpusi” vienas valsts robežas. Līdz ar to, televīzijas kanāls var vairs nesegt visus iespējamos informācijas veidus, bet koncentrēties uz kādu īpašu un arī tad tam netrūks skatītāju. Globalizācija un tehnoloģiskā attīstība sekmē arī to, ka daudzu kanālu skatītāji vairs neatrodas ģeogrāfiski tuvu. Daudzi kanāli raida arī citās valstīs, kur atrodas salīdzinoši daudz to iedzīvotāju. Vēl kāda tendence ir tā, ka mazajās valstīs bieži mediji satura izvēlē ietekmējas no lielajām valstīm. Taču bieži tas nav pareizi, jo konflikta gadījumā ir iespējams, ka taisnība tomēr ir arī mazajām valstīm.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register