Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:120461
 
Evaluation:
Published: 03.10.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Pēc būtības lēmums ir labākās alternatīvas izvēle. Lēmums ir darbinieku grupas vai atsevišķas darbinieka darbības rezultāts. To raksturo savlaicīgums, pilnīgums, pamatotība un citi kvantitatīvi un kvalitatīvi parametri.

Lēmumu pieņemšana ir vienas vai vairāku iespējamo alternatīvu izvēles process. Lēmumu pieņemšana ir visa procesa galvenais, izšķirošais posms. Lēmuma pieņemšana praktiski nozīmē dot atbildes uz vairākiem jautājumiem. Tā nozīmē nepārtrauktu problēmu risināšanu.

Lēmumu pieņemšanas tipi:

Ja kāda konkrēta problēma atkārtojas (atgadās bieži), tad parasti to atrisina pēc jau zināma scenārija, rutīnas. Šādā veidā pieņemtus lēmumus uzskata par programmētiem lēmumiem. Tie neprasa lielu laika patēriņu un pūles un ir saistīti ar specifisku noteikumu, programmu lietošanu. Dažreiz šāda veida lēmumus var izteikt skaitļos un alternatīvu skaits ir strikti ierobežots.

Ja konkrētajam gadījuma ir cita rakstura iezīmes, kas nav bijušas iepriekšējo problēmu risināšanas gaitā, tad nepieciešama īpaša pieeja. Šādus lēmumus definē kā neprogrammētus lēmumus un tos pieņem, risinot jaunas, neordināras problēmas. Šādu lēmumu pieņemšana saistās ar lielu atbildību, teicamu intuīciju, radošu pieeju, augstu mobilizēšanās spēju.

Zemākajā līmenī apmēram 2/3 visu lēmumu ir programmēti, problēmas atkārtojas bieži, nav liela riska utt. Menedžmenta līmenim augot, palielinās lēmumu skaits, kur vajadzīga plaša, radoša pieeja. Praksē visi lēmumi parasti ir šo abu tipu apvienojumi.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1115343
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register