Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:922348
 
Author:
Evaluation:
Published: 29.04.2023.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 1 units
References: Used
Extract

Grāmata sastāv no sešām nodaļām (grāmatām). Pirmajā grāmatā dota valsts kā tautas varas definīcija, norādīts uz cilvēka sabiedrisko raksturu kā valsts izcelšanās pamatu un atklāta tā būtība – ar kopīgām interesēm un tiesībām vienotu cilvēku kopiena. Aprakstīti trīs klasiskie valstu tipi: monarhija, aristokrātija, demokrātija un raksturotas katras iekārtas stiprās un vājās puses. Vislielāko priekšrocību pārējo iekārtu vidū, dodot karaļvalstij. Ideāla ir ceturtā tipa valsts, kuras iekārtā sajauktas pirmo trīs modeļu iezīmes. Jaukta tipa valsts nodrošina pilsoņiem lielu vienlīdzību (aequabilitas magna) un tai raksturīga liela noturība (firmitudo), kas ir svarīga prasība katrai valstij.
“Valstij, pat ja tā ir briesmās, tu nevari palīdzēt jebkurā brīdī vai tad, kad to iedomājies, ja tu neesi vietā, kurā esi tiesīgs to darīt.” Neesot attiecīgajā valstī, attiecīgajā amatā vai arī attiecīgajā brīdī, nav iespējams izdarīt konkrētas lietas.
“…gudrais zinības par valsts lietam nedrīkst ignorēt, jo viņam jāgatavojas uz visu, par ko nav zināms, vai tas kādreiz nebūs vajadzīgs.”
“Ja mēs par šīm lietām neko nezinām vai arī ja zinām ļoti daudz, šo zināšanu dēļ mēs nevaram būt ne labāki, ne laimīgāki, turpretī ir gan iespējams, ka mums būtu viens senāts un viena tauta; un ir lielas bēdas, ja tā nav, un mēs zinām, ka ir citādi, un saprotam, ka tad, kad tas būs īstenots, mēs dzīvosim gan labāk, gan laimīgāk.” Manuprāt, vērtīga atziņa tāpēc, ka, lai cik daudz par kaut ko būtu informācijas, vienalga būs kādi apstākļi, kas mainīs rezultātu un tāpēc nevar salīdzināt, piemēram, divu cilvēku, ar vienādi pieejamiem darba rīkiem, rezultātu.…

Author's comment
Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register