Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:725108
 
Author:
Evaluation:
Published: 27.03.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

„Līgums par Eiropas Savienību” tika nosaukts Nīderlandes pilsētas Māstrihtas vārdā , jo 1992. gadā šajā pilsētā to pārskatīja toreizējo divpadsmit Eiropas Kopienas dalībvalstu un valdību vadītāji. Otro reizi pēc Vienotā Eiropas akta tas ietver visaptverošas 1957. gadā noslēgto Eiropas Kopienu dibināšanas līgumu(Romas līgumi) reformas.
Māstrihtas līgums stājās spēkā 1993.gada 01. novembrī. Tas iezīmē līdzšinējās galvenokārt ekonomiskās Eiropas Kopienas skaidru soli uz politisku apvienību, kopš tā – Eiropas Savienību.
Kā jauna pakāpe arvien ciešākas Eiropas tautu savienības īstenošanai tika nodibināta Savienība, kura balstās uz trīs galvenajiem pamatnoteikumiem:
- dalībvalstu kopējā ārējā un drošības politika starpvaldību sadarbības ietvaros,
- sadarbība iekšlietu un tieslietu politikā, valstu un valdību vadītāju padomē savstarpēji informē cita citu un konsultējas tajās jomās kā robežkontrole, patvēruma piešķiršana un ieceļošanas politika, narkotiku apkarošana, starptautiskā noziedzība, iestāžu sadarbība civillietās un krimināllietās, terorisma apkarošana, muitas darbības nodrošināšana,
- Eiropas Parlamenta tiesību pastiprināšana, Savienības pilsonības ieviešana, ekonomikas un monetārās politikas īstenošanu.
Par Māstrihtas līguma ieviešanu Dānijā, Francijā un Īrijā notika pilsoņu referendums. Īrijā 1992.gada 20. jūnijā pilsoņi nobalsoja par līgumu, Francijā 1992.gada 20.septembrī pilsoņi ar nelielu pārsvaru nobalso par līgumu, bet Dānijā 1992.gada 2.jūnijā balsojums bija negatīvs. Dānijā 1993.gada 18.maijā tika organizēts otrs tautas balsojums, un vairākums pilsoņu nobalso par līgumu.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register