Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:604124
 
Author:
Evaluation:
Published: 01.04.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Visā pasaulē jaunākais modes kliedziens ir mobilo tālruņu melodijas. Sākotnēji tālruņos bija tikai dažas melodijas. Ar laiku to skaits palielinājās, tomēr vairāk par dažiem desmitiem iekļauto melodiju gandrīz neviens aparāts nepiedāvā. Dažos telefonu modeļos ir iespējams pašam komponēt melodijas, taču šī iespēja ir visai neērta.
„Deac” ir viena no firmām, kura apstrādā cilvēku iesūtītas īsziņas ar pieprasījumu aizsūtīt melodiju, logo vai grafisko īsziņu. Pieprasījums tiek apstrādāts un pretī nosūtīta pieprasītā melodija. Firmā apstrādā dziesmu kodus un pārdod tālāk saturu. (Melodijas veido satura piegādātāji.)

Mārtiņš Īviņš, kurš piegādā firmai „Deac” mobilo telefonu melodijas, logo un grafiskās īsziņas, stāsta, ka „ir vienkanāla melodijas (monofoniskās), kur skan pī-pī-pī dažādos toņos un polifoniskās, kur ir daudz dažādu instrumentu. Iepriekš tehniski sarežģītāk bija uztaisīt parastās melodijas (vienkanāla), jo atšķiras nogādāšanas veids līdz telefonam. Katram telefonam (Nokia, Siemens u.c.) bija jātaisa savs risinājums. Polifoniskajām melodijām ir vienāds standarts.”
„No sākuma bija tikai skaņas, ko nevarēja saukt par melodijām. Viņas visas bija līdzīgas. Vēlāk sāka likt vairākas notis kopā. Cilvēki paši komponēja. Tagad jau to dara ar datora palīdzību. Saliekot vairākas notis kopā, iegūst melodiju. Tās ir šīs skaņas, kas ir telefonos iekšā. Var arī pats telefona lietotājs komponēt savu melodiju, bet ir sarežģīti sakomponēt kaut ko normālu, jo tur ir jāmāk un jāzina tā tehnika,” informēja firmas „Deac” pārstāvis. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register