Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:691301
 
Evaluation:
Published: 23.01.2017.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 8 units
References: Not used
Extract

Dzīvnieku valsts stepēs ir bagāta un daudzveidīga, cilvēka darbības rezultātā tā ir stipri mainījusies. Galvenie faunas pārstāvji ir grauzēji: stepes žurkas, susliki, kāmji, lauku peles. No putniem sastopami sīga, mazā sīga, cīrulis un citi.
Atkarībā no veģetācijas rakstura stepju zona iedalās apakšzonās:
1. Prērija - Ziemeļamerikas stepes forma. Ierobežota veģetācija, izteikta ar retu koku un krūmu sastopamību, kas pamatota ar iekškontinentālu atrašanos un kalniem, kas norobežo prēriju rietumos no nokrišņiem. Ar šo apstākli saistīts sauss klimats.
2. Pampa - subtropu stepes. Izteikts garuma zonējumu. Mitrums austrumos pietiekams - 800-1000 mm nokrišņu gadā, uz rietumiem tas samazinās līdz 300-500 mm Andu pakājē, kas atspoguļojas ainavu sausumā. Pagātnē pampas bija graudaugu-zāļaugu stepes ar auglīgām melnzemēm, kas rietumos pāriet sausās graudaugu-krūmāju ar pelēkbrūnām augsnēm apvienojumā ar solončakiem, solonciem un akmeņainiem apgabaliem. Mūsdienās pampas teritorija ir uzarta, tiek audzēti kvieši un kukurūza, intensīva lopkopība.
Auglīga augsne un labvēlīgi dzīves apstākļi ir veicinājuši cilvēku blīvuma pieaugumu stepēs. Stepes ir vislabvēlīgākās zonas lauksaimniecībai, tā kā kultūraugi šeit var attīstīties līdz pat deviņiem mēnešiem gadā. Šeit audzē graudu un tehniskās kultūras. Neērtas apsaimniekošanai zemes izmanto lopu ganībām. Komerciālo medību resursiem šeit nav liela ekonomiskā nozīme.

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register