Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:699332
 
Author:
Evaluation:
Published: 03.06.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
Extract

Ievads.
Pēdējo gadu laikā daudzas valstis ir veikušas nozīmīgas izmaņas preču apgrozības jomā. Saimnieciskajā praksē arvien plašāk tiek izmantotas jaunās preču piegādes metodes un tehnoloģijas. Tās bāzējas uz loģistikas koncepcijām.
Loģistikas attīstības problēmas piesaista arvien plašāku interesi ekonomiski attīstītajās valstīs pirmkārt jau sakarā ar iespējām sasniegt ekonomiskā raksturā ieguvumus. Apstākļos, kad ražošanas apjomu pieaugums un iekšnacionālo un makrosaimniecisko sakaru paplašināšanās ir novedušas pie izdevumu pieauguma apgrozījuma sfērā, uzņēmēji pievērsās jaunu optimizācijas formu un izdevumu samazināšanas metožu izstrādei šajā jomā.
Loģistika (no grieķu „logistike” - māksla aprēķināt, spriest) – tā ir zinātnē kas pēta materiālo un informācijas plūsmu plānošanu, organizāciju, vadīšanu, kontroli un regulēšanu telpā un laikā sākot no ražotāja vai izstrādātāja līdz gala patērētājam.
Vispārējā koncepcija, pēc kuras vadās organizējot noliktavas sistēmu ir ekonomiskums. Ekonomiskais izdevīgums tiek nodrošināts gadījumā ja noliktavas sistēmas plānošana un realizācija tiek veidota ņemot par pamatu visas firmas intereses. Bet noliktavas rentabilitāte būs izvēlētās koncepcijas pamatkritērijs.

Noliktavas sistēma, pamatelementi un efektivitātes novērtējums
Noliktavas sistēma (NS) paredz optimālo kravas izvietošanu noliktavā un racionālo tās pārvaldīšanu. Izstrādājot noliktavas sistēmu ir jāņem vērā visas savstarpējās sakarības starp ārējām (noliktavā ieejošajiem un izejošajiem) un iekšējām (noliktavas) objektu plūsmām un ar tām saistītiem faktoriem (noliktavas parametriem, tehniskie līdzekļi, kravas īpatnības un tml.) NS izstrādes pamatmērķis ir vienas racionālas sistēmas izvēli no visām tehniski pieejamām izmantojot kvalitātes un kvantitātes metodes. Šis izvēles un optimizācijas process paredz savstarpēji saistīto un apakšsistēmās apkopotu faktoru atklāšanu.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register