Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:834666
 
Evaluation:
Published: 28.04.2021.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Used
Time period viewed: 2016 - 2020 years
Extract

Latvijā reģistrēto noziegumu kopskaita samazināšanās, atklāšanas līmeņa pieaugšanas tendence ir vērtējami pozitīvi. Var izteikt pieņēmumu, ka tiesību aizsardzības iestādes cenšas strādāt intensīvāk un atbildīgāk. Kā uz skata Kriminoloģijas pētījumu centra vadītājs Dr.iur Andrejs Vilks: “Latvijā kriminogēnās situācijas objektīvai raksturošanai un noziedzības tendenču analīzei būtu izmantojami galvenokārt statistikas dati par smagiem noziegumiem, kurus nereģistrēt to smaguma pakāpes un momentālās publicitātes dēļ ir apgrūtinoši vai pat neiespējami. Informācija par smagiem noziegumiem, daudz objektīvāk atspoguļo arī noziedzības vispārējās tendences nekā statistikas dati par pārējo noziedzību. Pārējo noziedzības rādītāju izmantošana kriminogēnā apdraudējuma raksturošanai ir diskutējama”.
Autors uzskata, ka Latvijā gan iedzīvotāju materiālā labklājība, gan noziedzības līmenis ir piesaistīts konkrētai vietai un ir atkarīgs no konkrētās vietas makroekonomiskajiem parametriem.
Savukārt to attīstība ir atkarīga no reģionālās specifikas. Mūsdienās noziedzīgos nodarījumus var iedalīt kategorijās – fiziskie noziedzīgie nodarījumi, kas vairāk raksturīgi cilvēkiem ar zemu sociālo statusu, un to atrašanos sociāli un ekonomiski mazāk attīstītā vidē, un intelektuālie noziedzīgie nodarījumi, kurus paveic labi izglītoti un materiāli situēti cilvēki, nodarot finansiālu vai citādu materiālu kaitējumu cilvēkiem vai valstij.

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1385790
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register