Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:496966
 
Author:
Evaluation:
Published: 25.05.2020.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

1918.-1944.g. Latvijā Skolu uzdevums bija audzināt tautu nacionālā un valstiskā garā; pedagoģiskā doma balstījās uz ārzemju pedagoģijas teorijas un prakses.
Rainis: domai ir jāiedarbojas uz cilvēka jūtām, citādi cilvēks to nesapratīs.
A.Dauge: skolēns ir personība; mācību mērķis – pilnīga cilvēka izaudzināšana un tikai tad laba profesionāļa izglītošana; skolotājs ir augstāko ideju nesējs; darbības teorijas piekritējs; mācībām ir jābūt tieši saistītām ar dzīvi.
E.Pētersons: skolēnu meklēšanas un pašdarbības gara rosināšana; jāmāca uzskatāmi; jāattīsta skolēnu fantāzija; jāmotivē un jāradina patstāvīgi strādāt; individuālā audzināšana saistījās ar kalpošanu tautai; rezultātus dod tikai prakse.
J.A.Students: īsta audzināšana – pašaudzināšana, īsta izglītība – pašizglītība; informācija jāpārvērš par garīgas dzīves saturu; jāveido iekšējais cilvēks ar humāniem ideāliem; noteicošā ir personības garīgā pasaule; pedagoģija nevar iztikt bez filosofijas; mācīšana un mācīšanās ir audzināšanas pirmfaktors; ķermeņa veselība un izturība ir fiziskās audzināšanas mērķis.
K.Dēķens: iestājās par skolu demokratizāciju; pamatā ir skolēna personība, skolotājam tā ir jāiepazīst; skolēnam jāredz savi darba rezultāti; uzmanība skolēnu estētiskai audzināšanai; mācīšanās – mācību vielas uztvere, apjēgšana un praktiska izmantošana; visām mācībām jābūt attīstošam; bija pret „iekalšanu”.
J.Greste: uzmanību pievērsa uzskatāmībai un skolēnu patstāvīgam darbam; skolotājs ir jaunu ceļu meklētājs; sekmēt skolēnos patstāvīga darba prasmes un iemaņas.

Secinājumi: bērnus jāaudzina patriotiskā garā, viņiem ir jākalpo tautai; centrā ir skolēna personība; liela nozīme ir patstāvīgam darbam; noteicošā ir personības garīgā pasaule; arvien vairāk pievērsa uzmanību praktiskam darbam.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register