Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:727627
 
Author:
Evaluation:
Published: 25.01.2017.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

APSŪDZĪBAS GROZĪŠANA
Dažādu gan subjektīvu, gan objektīvu apsvērumu dēļ var rasties vajadzība apsūdzību grozīt. Tā var tikt grozīta gan pirmstiesas procesā, gan iztiesāšanā:
*pirmstiesas procesā:
-ja nepieciešams kaut ko papildināt, precizēt, detalizēt (tiek pieņemts jauns lēmums par saukšanu pie kriminālatbildības, piem., ja vajag iekļaut vēl vienu zādzības epizodi, tad jāraksta visa apsūdzība no jauna;
-ja nepieciešams sašaurināt (no sākuma tiek pieņemts lēmums par procesa izbeigšanu daļā un tad jauns lēmums par saukšanu pie kriminālatbildības).
*iztiesāšanas laikā (problemātiski!) – faktiski prokurors var grozīt kā grib. Jānošķir veidi – vai apsūdzība kļūst vieglāka, vai smagāka, jo no tā atkarīgs veids, kā tas procesuāli jāfiksē un kurā brīdī to var darīt (kurā instancē un kurā iztiesāšanas posmā). Ja apsūdzību groza nepareizi, tad var izgāzt visu lietu.
TIESAS KOMPETENCE APSŪDZĪBAS GROZĪŠANĀ
Plašas tiesu kompetences nepieciešamība -> Nekad nebūs iespējams pilnībā izvairīties no tā, ka apsūdzībā norādīta kļūdaina juridiskā kvalifikācija vai kāds no apstākļiem, ko paredz likums: 1) nav norādīts vispār; 2) ir norādīts, taču nepietiekami detalizēti (precīzi); 3) visi apstākļi norādīti pietiekami detalizēti, taču kāds no tiem neatbilst iegūtiem pierādījumiem. Šo trūkumu iemesli ir gan objektīvi (no prokurora neatkarīgi), gan subjektīvi (prokurora vainas dēļ). Pie objektīviem iemesliem pieskaitāmi gadījumi, kuros kādu no apstākļiem nav iespējams noskaidrot arī tad, ja veiktas visas izmeklēšanas darbības, piemēram, nevar identificēt personas, ar kurām apsūdzētais izdarījis noziedzīgu nodarījumu, nav nosakāma noziedzīga nodarījuma izdarīšanas vieta u.tml. Apsūdzības trūkumu novēršanas iespējām (saglabājot identitāti starp apsūdzībā norādīto un tiesas spriedumā par pierādītu atzīto noziedzīgo nodarījumu) jābūt identiskām neatkarīgi no rašanās iemesliem, jo pienākums nodrošināt efektīvu KL normu piemērošanu un krimināltiesisko attiecību taisnīgu noregulējumu attiecas gan uz prokuratūru, gan tiesu.

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −13,41 €
Work pack Nr. 1358781
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register