Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:785582
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.01.2003.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Runājot par šo tematu, vispirms gribas izdalīt to, kas tad ir politiskā kultūra, lai izejot no tā spriestu par šī faktora saistību ar politiskajām institūcijām.
Politiskā kultūra- sevī ietver sabiedrības vērtību, ideālu, uzskatu, vērtējumu, attieksmju un viedokļu atspoguļojumu. Dažādu šķiru starpā valda atšķirīgas politiskās kultūras uzskati, uztvere, piemēram politiskās elites vidū ir cita politiskā kultūra. Līdz ar to var teikt, ka politiskā kultūra un uzvedība vistiešākajā mērā ietekmē politiskās institūcijas un otrādi.
Tomēr vispirms runāšu tieši par sekām, kas, manuprāt ir daudz nozīmīgākas. Kā zināms, konstitūcija ir politiskā institūcija. To, ka politiskā kultūra tieši iespaido konstitūciju var secināt, ja izmanto Slovākijas piemēru. Slovākijā ir viena no modernākajām un labākajām konstitūcijām Eiropā. Tomēr, tajā pat laikā valstī notiek nemitīgi konflikti slovāku pamatnācijas un minoritāšu starpā. Interesanti, ka kaut arī konstitūcija reglamentē attiecības šo nacionalitāšu starpā, tomēr premjera Mečiāra laikā faktiski konstitūcija tika ietekmēta no sabiedrības uzskatiem, uzvedības un politiskās kultūras. Tas nozīmē, ka šajā laikā premjers Mečiārs diezgan ievērojami nostājās pret minoritāšu tiesībām, arī slovāku sabiedrības vidū sākās nacionālistiski “izlēcieni” pret minoritātēm- čigāniem un ungāriem. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register