Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:753019
 
Author:
Evaluation:
Published: 22.03.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Sabiedrisko attiecību darbinieku lomas ir uzvedības un rīcības modeļi, kas nosaka viņu pienākumus un izturēšanās veidu. Dažādi pētnieki – Brūms un Smits (Broom and Smith, 1979), Fergusone (Ferguson, 1979), Beikers un Šafers (Baker and Schafer, 1969) un citi – laika gaitā aprakstījuši četras sabiedrisko attiecību darbinieka lomas.
Pirmā no tām ir eksperta rīkotāja loma. Viņi gan organizācijas gan sabiedrības acīs ir sabiedrisko attiecību eksperts, kurš ir vislabāk informēts par visiem jautājumiem un vislabāk sagatavots risināt sabiedrisko attiecību jautājumus un problēmas. Organizācijas vadītāji sabiedriskās attiecības pilnībā atstāj eksperta rīkotāja ziņā, paši nekādi neiesaistoties. Eksperta rīkotāja lomu sabiedrisko attiecību darbinieks pilda organizācijās ar divu ceļu asimetrijas vai preses aģenta modelis.
Tālāk seko komunikācijas koordinatora loma. Tai raksturīga informācijas plūsmas un komunikācijas starp organizāciju un sabiedrību vadīšana un koordinēšana. Sabiedrisko attiecību darbinieki komunikācijas koordinatora lomu visbiežāk pilda organizācijās, kas sabiedriskajās attiecībās izmanto divu ceļu simetrijas vai sabiedrības informēšanas modeli.
Kā nākošo var minēt problēmu risināšanas koordinatora lomu, kurai raksturīga komunikācijas un sabiedrisko attiecību problēmu risināšana iesaistot arī organizācijas vadību un nodrošinot divu ceļu simetriskajam modelim atbilstošas sabiedriskās attiecības.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register