Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:563250
 
Author:
Evaluation:
Published: 04.10.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 2 units
References: Used
Extract

9. Kvantitatīvā pētījuma metode.
Kvantitatīvajā pētījuma metodē pētnieki izmanto jautājumus un hipotēzes, lai varētu koncentrēties pēc iespējas vairāk uz pētījuma mērķi. Pētījuma jautājumi ir pārskati, uz kuriem aptaujātāji – pētnieki meklē atbildes. Parasti šādu metodi izmanto sociālo zinātņu jomās un izpētes zinātnēs. Tipiskas hipotēzes tiek izmantotas un pierādītas eksperimentos, kurās aptaujātājs salīdzina dažādas grupas. Hipotēzes ir tas pats, kas prognozēšana, ko pētnieks izsaka ar diviem mainīgajiem. Kvantitatīva pētījuma pamatā ir skaitļi, aprēķini un statistika. Ceļvedis, lai uzrakstītu labus kvantitatīva pētījuma jautājumus, ir jāievēro sekojošais: pētnieks drīkst salīdzināt grupas ar neatkarīgo mainīgo, var attiecināt vienu vai vairākus neatkarīgus mainīgos ar vienu atkarīgo mainīgo un arī aprakstīt paša darba sekas; visprecīzākā kvantitatīvās metodes tiek veidotas no teorijas testiem un hipotēzēm, kas iekļautas teorijā; atkarīgajam un neatkarīgajam mainīgajam vajadzētu būt atsevišķi nomērītiem; savukārt, vajadzētu izvēlēties vai nu rakstīt pētījuma jautājumus vai arī hipotēzi, taču nevajadzētu rakstīt abus; vispārīgi ir tikai divu veidu hipotēzes: mazsvarīgas (null) un alternatīvas jeb izvēles (alternative). Mazsvarīgas hipotēzes pārstāv tradicionālo hipotēžu rakstīšanas metodi, taču alternatīvās hipotēzes – populāru žurnālu rakstos, virsrakstos; ir arī „Dirictional hypothesis”, kurās ir veikts kāds nojaušams paredzējums; kvantitatīvajam pētījumam ir jātiecas pārbaudīt teorijas.

10. Deskriptīvie jautājumi.
Aplūkojot rakstīšanas modeļa jautājumus vai hipotēzes, tie ir balstīti uz deskriptīvajiem jautājumiem, kas seko aiz secinājuma jautājumiem un hipotēzēm. Deskriptīvie jautājumi vai hipotēzes ietver atkarīgo un neatkarīgo mainīgo. Aprakstošie jautājumi var būt koncentrēti gan uz neatkarīgo mainīgo, gan - atkarīgo mainīgo.

11. Jaukto metožu pētījuma jautājumi un hipotēzes.
Jaukto metožu pētījumi rada problēmas pētījuma jautājumos vai hipotēzēs. Apskatot pētījuma gaitu, ir iespējams izvirzīt un noteikt dažas pazīmes, kas varētu izveidot jautājuma plānu.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,98 €
Work pack Nr. 1334288
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register