Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
6,49
You save:
0,84 (13%)
Discounted price*:
5,65
Purchase
Add to Wish List
ID number:473600
Author:
Evaluation:
Published: 29.12.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 26 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Citrona ķīmiskais sastāvs    4
2.  Citronā esošo sensori aktīvo savienojumu raksturojums    6
2.1.  Savienojumi, kuri nosaka citrona mīkstuma un mizas krāsu    8
2.2.  Savienojumi, kuri nosaka citrona mizas rūgto garšu    11
2.3.  Cukuri, kas veido citronu saldeno garšu    13
2.4.  Skābes, kas veido citronu skābeno garšu    14
3.  Krustnagliņu ķīmiskais sastāvs    16
4.  Savienojumi, kuri nosaka krustnagliņu aromātu un garšu    17
  Secinājumi    19
  Literatūras saraksts    20
Extract

SECINĀJUMI
1. Ir vērtīgi savienojumi, kas citrona miziņā atrodas daudz vairāk nekā citrona mīkstumā, tāpēc iesaka ēst ne tikai citrona mīkstumu, bet arī citrona miziņu.
2. Citrona mizas rūgto garšu izraisa limonoīdi, savienojumi, kuri spēj palēlināt vēža šūnu augšanu un izraisa vēža šūnas bojāeju.
3. Flavonoīdi ir galvenie savienojumi, kas veido citrona raksturīgo dzelteno krāsu.
4. Citrona skābo garšu veido citronskābe, kas svaigā citronā ir 5 g/100 g, nedaudz arī ābolskābe un askorbīnskābe.
5. Citrona saldo garšu galvenokārt veido fruktoze un nedaudz saharoze un glikoze.
6. Galvenais krustnagliņu aromāta veidotājs ir eugenols, kas krustnagliņu ēteriskajās eļļās var būt līdz pat 95% no visiem pārējiem savienojumiem.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −7,51 €
Work pack Nr. 1351214
Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Sensori aktīvi savienojumi citronā un krustnagliņās”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/473600

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register