Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:519071
 
Evaluation:
Published: 12.05.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Slovēnija ir sava ziņā unikāla zeme. Neskatoties uz savu nelielo izmēru, tā ir ļoti daudzveidīga. Alpi, Adrijas jūras krasts, neatkārtojamie karsta veidojumi, minerālavoti, ap kuriem ir izaugušas balneoloģiskās dziedinātavas, kā arī iespaidīgais kultūrvēsturiskais mantojums – tas viss ir lielisks stimuls, lai apmeklētu Slovēniju.
Varenās virsotnes, kas cauru gadu klātas sniegiem, Triglava kalns – Slovēnijas nacionālais simbols, kas atrodas tāda pat nosaukuma nacionālajā parkā, gleznainās ielejas, straujās upes, dzidrie ezeri, fantastiskie ūdenskritumi, alas...- paradīze alpīnistiem, kalnu slēpotājiem vai vienkārši romantiķiem. Atpūtai Slovēnijas Alpos ir svarīga priekšrocība – salīdzinoši lēti kūrorti –Bleda, Bohinja u.c.
Slovēnijas unikalitāte noslēdzas ar to, ka pēc slēpošanas Alpos jūs jau pēc pāris stundām varat iegremdēties Adrijas jūras dzidri zilajos ūdeņos vai pasauļoties pludmalē Izolā, Portorožā u.c.
Piekrastes līdzenums dod vietu augstajam karstam un tā lieliskajai pazemes pasaulei, kura radusies pateicoties dabas ūdeņu kaļķakmens iežu šķīdināšanai. Šīs teritorijas aizņem aptuveni pusi Slovēnijas. Karsta iežos saskaitāmas vairāk nekā 6000 alas. Pašas apmeklētākās – Postojnas un Škocjanas, kuras atzītas par vispasaules JUNESCO mantojumu. Blakus Škocjanai atrodas vēl viena tūristu Meka – nelielais Lipicas ciematiņš, kur izvietojusies zirgaudzētava, kura pazīstama visā pasaulē ar saviem sniegbaltajiem Lipicas skaistuļiem.
Slovēnija pievelk tūristus ne tikai ar savu krāšņo ainavu, bet arī ar ūdensdziedniecības kūrortiem, kuri izpelnījušies popularitāti visā pasaulē. Izvietojušies lieliskās dabas ielenkumā, tie ir ideāla vieta veselības uzlabošanai. Blakus dabas dziedniecības līdzekļiem ārstniecībai un slimību profilaksei izstrādātas augstas efektivitātes metodes un programmas, kurās plaši izmanto mūsdienu medicīnas sasniegumus.
Un visbeidzot, valsts kultūrvēsturiskais mantojums. Slovēnijā ir ap 2850 baznīcu, interesantākās no kurām ir Sv.Johana baznīca Bohinjā un Sv. Mihaila Ļubļanā, 183 muzeji. Ļoti daudz cietokšņu, piļu, kā Predjama. Pilsētu ansambļi daudzējāda ziņā saglabājuši viduslaiku kolorītu ( Pirāna, Ļubļanas vecpilsēta, Kamņika, Ptuja, Maribora). …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register