Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:835321
 
Author:
Evaluation:
Published: 27.11.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Stikla šķiedra ar polimēru matricu, pieder pie stiegrotiem kompozītiem ar polimēru matricu – stiklplasti. Šķiedru diametrs atrodas intervālā 10-1…210 m. Izmanto īsas šķiedras (šķiedru garuma un diametra attiecības – 10…200) un garas šķiedras (šī pati attiecība tuvojas bezgalībai).
Pildvielu daudzumu polimēru masā izsaka ar to ieņemtā tilpuma attiecību pret visu kompozīcijas tilpumu – ar tilpuma daļu . Tās vērtība svārstās ļoti plašā intervālā (=0…0,95).
Noteicošais ir pildvielu daļiņu izvietojums polimērā. Parasti pildvielām ir lielāka mehāniskā stiprība un elastības modulis nekā polimēriem, tad, ievadot pildvielas, visbiežāk panāk šo abu parametru palielināšanos kompozīcijā. Lai orientējoši novērtētu mehānisko īpašību maiņu, mainoties pildvielas saturam kompozīcijā, parasti izmanto tā saukto maisījuma principu, kura pamatā ir pieņēmums, ka kompozīcijas īpašības atkarīgas tikai no komponentu tilpuma attiecībām tajā.
Stiegrojuma materiāls. Sākot no1960.gada ļoti strauji pieaug stikla šķiedru pielietošana polimēru stiegrošanā. Stikla sastāvā ietilpst vairāki oksīdi, bet katra oksīda loma stikla veidošanā nav vienāda. Tā SiO2 un B2O3 kūst bez citu oksīdu klātbūtnes un atdziestot veido stiklu, turpretī no Na2O, K2O, CaO, MgO stiklu iegūt nevar. Tāpēc pirmos sauc par stikla veidotājiem, bet otros par modifikatoriem. Modifikātori maina stikla īpašības. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register