Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:539918
 
Author:
Evaluation:
Published: 11.04.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Dabu un cilvēku dzīvības apdraud ne tikai dabas apstākļi., bet arī cilvēku pašu izraisītās tehniskās katastrofas. Tās notiek ļoti bieži, lai kā arī mums to negribētos, kļūdas ,kas tiek pieļautas var maksāt daudzu dzīvības. Piemēram, diendienā notiek avārijas uz ceļa, ka ari avārijas rūpnīcas uzņēmumos , ugunsgrēki un daudzas citas cilvēku neapdomības dēļ izraisītas nelaimes.
Īpaši lielu postu rada avārijas ķīmiskajos uzņēmumos un atomelektrostacijās, kad plašas teritorijas tiek piesārņotas ar ķīmiskajiem savienojumiem vai radioaktīvajām vielām.
Viena no traģiskākajām avārijām notika 1986.gada aprīlī PSRS Černobiļas atomelektrostacijā.Černobiļas atomelektrostacijas reaktors dega vairākas dienas.Šī degšana sekoja vienai no visbriesmīgākajām mūsdienu katastrofām.Šīs avārijas rezultāta radioaktīvie izmeši veselībai bīstamā daudzumā izplatījās vairāk nekā 2000 km rādiusā.Sekas bija šausminošas.Skandināvijā 40.t. briežu,kuriem ir liela nozīme lapzemiešu dzīvē,saņēma pārāk lielu radiācijas devu,tā ka viņus nācās nokaut.Vācijā vajadzēja iznīcināt visu sakņu ražu un izslaukto pienu.Līdz šai dienai ir saindētas milzīgas teritorijas Ukrainā un Baltkrievijā.30 km rādiusā ap reaktoru,kurš tagad ir nosegts ar betona kupolu,zeme ir kļuvusi nederīga cilvēku dzīvei.Pēc oficiālajām ziņām,pirmajās dienas pēc avārijas nomira 250 cilvēki.Gandrīz 80 t. No 600 000 darbos iesaistītie glābējiem ir saslimuši ar vēzi.Viņi lēnām mirst.

1986.gada 1.novembrī vienā no noliktavām ķīmisko preču ražošanas koncernā’’Sandoz” Mutencē Bāzeles tuvumā uzsprāga cisternas ar 1200 tonnām ķīmisko vielu.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register