.
Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:248639
 
Author:
Evaluation:
Published: 22.03.2021.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Pupiņai ir augstāka vidējā transpirācijas intensitāte lapai kopumā (pupiņai 342,53, bet ciklamenai 115,02 g m-2 h-1). To var skaidrot ar to, ka pupiņai ir vairāk atvārsnīšu nekā ciklamenai, kas ir piemērota sausākiem augšanas apstākļiem.
Salīdzinot ciklamenas lapu transpirācijas intensitāti abu veidu eksperimentos (skat. 1. un 2. tabulu), rezultāti ir atškirīgi. Tas var būt saistīts gan ar tehniskiem iemesliem, gan, iespējams, fizioloģiskiem, jo tiek izmantotas tās pašas ciklamenas lapas abām metodēm un, laikam ejot, lapās var būt atšķirīgs atvārsnīšu stāvoklis un atvērto vai aizvērto atvārsnīšu daudzums, kas mainās pēc nepieciešamības.

Secinājumi:
• Ciklamenas lapu transpirācijas intensitāte masas metodes eksperimentā ir attiecīgi 74.40, 96.14 un 35.65 g m-2h-1. Relatīvās transpirācijas vērtības ir atbilstoši 28.83, 38.05 un 15.75%.
• Lapas apakšpusē eksperimentā pētītajiem augiem ir vairāk atvārsnīšu nekā lapas augšpusē.
• Eksperimentā ar porometru ciklamenas transpirācijas intensitāte ir 115.02, bet pupiņas 342.53 g m-2h-1.
• Dažādu sugu augiem transpirācijas intensitātes atšķirības ir saistītas ar to (atvārsnīšu) pielāgojumiem noteiktai dzīves videi.

Author's comment
Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register

We use cookies. By continuing to use this site, you agree to the terms of use of cookies. Find out more.