Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:387199
 
Evaluation:
Published: 10.03.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

1.Valstu transporta politika.
Mūsdienās galvenokārt saprot regulēšanas un deregulēšans politiku. Pasaulē valdības pakāpeniski atskaās no infrastruktūras finansēšanas. Valstij, ņemot vērtā tās ģeogr.st., demogrāfisko situāciju ir jāatbalsta savi transporta uzņēmumi. Valstu politika visbūtiskāk ir saistīta ar tranzītpārvadājuma procesiem caur savai teritorijai. Saistīts ar transporta koridoru attīstību. LV- Helsinki- Tallina- Rīga- Varšava, bet vairāk ieinteresēta R-A koridora attīstībā. Citas kaimiņvalstis ir ieinteresētas, lai tranzīts iet caur to teritorijām, jo tad tiks uzlabota infrastruktūra, izdevīgi tarifi utt.
2.Valsts transporta ekonomiskā regulēšana.
Valsts var noteikt dažādus ierobežojumus transporta izeju tirgum. Noteikt transporta tarifus. Noteikt ierobežojumus uzņēmumu patvaļīgai iziešanai no tirgus. Mērķis ir palielināt transporta uzņēmumu skaitu un palielināt konkurenci. Radīt konkurenci gan noteiktās teritorijās, gan maršrutos. Eksistē brīvais tirgus un valstij ir jāatbild par iedzīvotāju veselību un drošību, kā arī par apkārtējās vides tīrību un infrastruktūras kvalitāti un attīstību.
3. Vispārējās tirgus attīstības tendences mūsdienās.
Atkarīga no saimniecības attīstības tendencēm. Galvenā prasība- tirgus pieprasa pārvadātāju pielāgošanos specifisko lietotāju prasībā, šī pielāgošanās notiek gan attiecībā uz transporta pieprasījuma kontraktu slēgšanu u.c. palīgieroču attīstību. Palielinās prasības uz transporta piegādi precīzi laikā. Svarīgi ir radīt līdzvērtīgu konkurenci visiem transporta veidiem. . Palielinās starpnieku pakalpojumi, kā arī aizvien vairāk apvienojas dažādi transporta veidi, pieaug vietējo, mazo uzņēmumu apjoms, būtiski uzlabojumi ir vērojami iekraušanas/izkraušanas darbos. Mainās transporta vadīšans metodes- vadīšana tuvinās lietotāja mārketinga un loģistikas stratēģijā, palielinās konteinteru, dažādu palīgieroču izdomāšana. Izmanto sakaru pavadoņus.…

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register