Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
9,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:628569
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.04.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Nosaukums, uzņēmējdarbības forma    2
2.  Īss nozares raksturojums    3
3.  Organizācijas misija un mērķi    4
4.  Stratēģija    6
5.  Struktūra    8
6.  Organizācijas kultūra    10
7.  Vadīšanas stils    11
8.  Motivēšanas sistēma    15
9.  Kontroles sistēma    17
Extract

Grūti izdomāt un vienoties par uzņēmuma nosaukumu. Tajā ir jāatspoguļo kaut neliela nojausma par uzņēmuma, organizācijas darbības virzienu. Protams cilvēku fantāzija ir neizmērojama un nosaukumi tiek veidoti gan no īpašnieku vārdiem, gan no atrašanās vietas nosaukuma. Tāpēc mūsu uzņēmuma nosaukums būs saistīts kaut kādā veidā ar izgatavojamo produkciju. Esam izvēlējušies nosaukumu “Priede”. Priede kā koks ir ar skaistu šķiedru, netieši uzvedina uz skaistām lietām. Nosaukums īss, nav sastopams sīvākajiem konkurentiem. Tiek domāts par preču zīmes reģistrāciju, lai vieglāk aizsargāt savu produkciju no atdarinājumiem.

Mēs esam nolēmuši nodarboties ar kokapstrādi, mēbeļu un koka rotaļlietu ražošanu. Mūsu klientu darbības veids un atpūta saistās ar telpām un sēdošu darbu, bet atpūta ar gulēšanu. Gribētu, lai šī dienas daļa viņiem paietu darba jautājumu risināšanā pie ērtām un skaistām mēbelēm, bet naktis tiktu pavadītas ērtās gultās un dīvānos. Savukārt rotaļlietas tiek veidotas kā bērnu intelektuālās spēles, ko var izmantot arī pieaugušie. Tāpēc vienojāmies par nosaukumu – ‘’Priede’’. Tās būtu domātas tikai Jums, ikvienam mūsu klientam, jūsu vēlmēm un vajadzībām.

Pēc uzņēmējdarbības formas mūsu uzņēmums ‘’Priede’’ ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību. SIA ir uzņēmējsabiedrība ar juridiskās personas tiesībām. Tās pamatkapitālu veido dalībnieku ieguldītais īpašums – kapitāla daļas. Daļas dod dalībniekiem tiesības piedalīties sabiedrības pārvaldē un saņemt sabiedrības peļņas daļu – dividendi, bet sabiedrības likvidācijas gadījumā – likvidācijas kvotu. Sabiedrības pamatkapitāls ir materiālie un naudas resursi, kas nepieciešami sabiedrības darbības uzsākšanai un tās tālākai izvēršanai. Naudas līdzekļi tika uzkrāti ilgstošā laika posmā, kad darbojās nomas uzņēmums uz valsts uzņēmuma bāzes, kā to kādreiz atļāva padomju laika un vēlākie Latvijas Republikas normatīvie akti. Nomājamais uzņēmums tika privatizēts ar pirmpirkuma tiesībām.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register