Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:579293
 
Evaluation:
Published: 20.06.2022.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Secinājumi
1. Visiem cilvēkiem, neatkarīgi no vecuma, dzimuma, svara, auguma, nodarbošanās , kas ir asinsdonori, jāizmaina uztura normas, kuras ir norādītas teoretiskā daļā.
2. Asins atdoto daudzumu komponsē uzturvielas, kas ļauj secināt, ka uzturvielas(īpaši olbaltumvielas, Fe, C vitamīns) īpaši svarīgas asins veidošanā.
3. Jāsaglabā ogļhidrātu daudzums, lai nodrošinātu enerģiju.
Ieteikumi
1. Asinsdonoriem vēlams izdzert 1,5-2 litri ūdens dienā, lai atjaunotu normālu asins daudzumu.
2. Pēc asins nodošanas vajdzīgi ēdieni, kuros ir Fe – austeres, graudi, plūmju sula, varītās pupas, cepti kartupeļi ar liellopu gaļu.
3. Fe uzsūkšanu organismā veicinās C vitamīns, tāpēc, ēdot ēdienus, kas satur Fe un C vitamīnu, organismā strauji palielināsies Fe daudzums.
4. Daži ēdieni kavē Fe uzsūkšanos, tāpēc no tiem pēc asins nodošanas būtu jāatsakās. Šadi ēdieni ir, piemēram, zemenes, limonāda, tēja, spināti un rabarberi.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register