Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:904860
 
Author:
Evaluation:
Published: 29.12.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 12 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Mikroorganisma raksturojums    4
2.  Negatīvās izpausmes uz cilvēka veselību    9
3.  Iespējamais piesārņojuma avoti un pieļaujamie daudzumi    12
4.  Visbiežāk sastopamie pārtikas produkti ar šādu piesārņojumu    13
5.  Iespējamā piesārņojuma novēršana    14
6.  Mikroorganisma bīstamība Piena rūpniecības nozarē    17
  Secinājumi    18
  Literatūras saraksts    19
Extract

6. MIKROORGANISMA BĪSTAMĪBA PIENA RŪPNIECĪBAS NOZARĒ.
Piena rūpniecībā Escherichia coli O157:H7 ir sastopams. To var sastapt svaigpienā un gatavajā produkcijā, kas tika sekundāri piesārņota (McSweeney, 2007).
Zarnu nūjiņu baktērijas sarecina pienu, izdalot gāzi un dodot pienam asu garšu, nepatīkamu smaku un reizēm arī staipīgumu (Nikolajeva, 2011). Baktērija bojā gan produkciju, gan ir bīstama šī produkcija cilvēka veselībai. Sieriem piešķir neraksturīgu garšu un sieri var uzpūsties (McSweeney, 2007).
Piena rūpniecībā ir rūpīgi jāseko līdzi produktu mikrobioloģiskajai kvalitātei, periodiski gan izejvielām, gan gatavajai produkcijai jātaisa analīzes.
Darbiniekiem ir stingri jāievēro higiēnas prasības. Nekādā gadījumā darbinieks slims nedrīkst nākt uz darbu.
Produkcijas ražošanā ir stingri jākontrolē apstrādes temperatūras, jo ar tām tiek iznīcināta baktērija. Ja temperatūra nebūs pietiekami augsta, tad produktā baktērija izdzīvos un savairosies, kā rezultātā bojājot produkciju un padarot to bīstamu cilvēka veselībai. Ir jāievēro labas higiēnas un ražošanas praskses vadlīnijas piena pārstrādes uzņēmumiem (Garkalne 2011).

SECINĀJUMI
1. Escherichia coli O157:H7 ir patogēns mikroorganisms, kas izstrādā šiga toksīnu, kura mērķa šūna ir endotēlija šūnas, kurās tiek pārtraukta proteīnu sintēze, kā rezultātā šūna iet bojā.
2. Neviena Escherichia coli O157:H7 šūna nedrīkst būt pārtikas produktos uz 25 g.
3. Visbiežāk ar Escherichia coli O157:H7 var inficēties ēdot jēlu, kārtīgi neizceptu lielopu gaļu, dzerot svaigpienu, nonākot saskarsmē ar šīs baktērijas pārnēsātāju.
4. Escherichia coli O157:H7 infekcija izraisa tādas slimības, kā hemorāģisku kolītu (HC) un hemolītisko urēmisko sindromu (HUS).
5. No Escherichia coli O157:H7 var izvairīties lietojot uzturā labi apstrādātus produktus un ievērojot higiēniskās prasības.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −13,41 €
Work pack Nr. 1357491
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register