Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:625347
 
Author:
Evaluation:
Published: 11.01.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Zeme ir cilvēces materiālais pamats, uz kura tā veidojusies un attistījusies no senseniem laikiem. Cilvēku sabiedrība zemi ir izmantojusi un izmanto kā teritoriju savai ikdienas dzīvei un darbībai, mājokļu būvei, rūpniecības un transporta un citu tautsaimniecības nozaru attīstībai. Īpaši svarīga zeme ir lauksaimniecībā, kur tā tiek izmantota ka galvenais ražošanas līdzeklis pārtikas produktu un lauksaimniecības izejvielu ražosanai. Jo valstij ir lielākas un auglīgākas zemes platības, jo drošāks ir pamats iedzīvotāju labklājībai. Protams, daudz kas atkarīgs arī no zemes racionālas izmantošanas dažādu sabiedrības vajadzību apmierināšanai.
Zeme kā teritorija ir jebkuras cilvēku sabiedrības dzīves un saimnieciskas darbības pamats, jo zeme ir saistīta ar visiem pārējiem dabas vides objektiem - zemes dzīlēm, virszemes un pazemes ūdeņiem, mežiem un augiem, savvaļas dzīvniekiem, atmosfēras gaisu. Var teikt, kā no racionālas zemes izmantošanas un tās kvalitātes aizsardzības ir atkarīgs arī pārējo dabas objektu stāvoklis un derīgums cilvēkam.
Mūsdienās, kad strauji palielinas pasaules iedzīvotāju skaits un ārvien lielākas zemes platības aizņem pilsētas, rūpniecības, trans­porta un citi nelauksaimnieciska rakstura uzņēmumi, samazinoties lauksaimniecībā izmantojamam zemes platībām, arvien aktuālaki kļūst zemes mērķtiecīgas un saprātīgas izmantošanas jautājumi arī no dabas vides kvalitātes saglabāšanas un aizsardzības viedokļa. Piesarņota, noplicināta, nepareizi apbūvēta zeme rada draudus arī citu dabas objektu - ūdeņu, mežu, zaļo stādījumu un atmosfēras gaisa kvalitātei.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register