Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
21,48 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:436253
 
Author:
Evaluation:
Published: 01.08.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 34 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    10
1.  Dzīvoklis kā īpašuma un apsaimniekošanas objekts    12
2.  Īpašuma tiesiskā aizsardzība apsaimniekošanas un lietošanas gadījumos    19
2.1.  Apsaimniekošanas veidu vispārīgs apskats    23
2.2.  Apsaimniekošanas veidi    29
3.  Dzīvojamās mājas kopības pārvaldīšanas un apsaimniekošanas pamatprincipi    42
3.1.  Līguma par dzīvojamās mājas kopīpašuma pārvaldīšanas un apsaimniekošanas specifika    56
4.  Apsaimniekošanas uzņēmumu vieta un loma Latvijā    63
  Nobeigums    74
  Izmantotā literatūra    81
Extract

Diplomdarbā tiks aplūkots dzīvokļa īpašuma apsaimniekošanas tiesiskais regulējums Latvijas Republikā, apskatot ne tikai dzīvokļa īpašuma, bet arī dzīvojamās mājas pārvaldīšanas un apsaimniekošanas pamatprincipus. Un tā kā
viens no izplatītākajiem nekustamā īpašuma veidiem mūsu valstī ir dzīvokļa īpašums, tas bija arī viens no faktoriem, kas noteica diplomdarba tēmas izvēli, kā arī autors pats ikdienā sakaras ar šo nozari.

Tēmas aktualitāte. Minētās tēmas aktualitāti nosaka tas, ka mūsu valstī ļoti strauji attīstās nekustamo īpašumu tirgus. Katru gadu tiek celtas jaunas daudzdzīvokļu mājas un pieprasījums pēc dzīvokļiem tikai pieaug. Sabiedrībā un masu saziņas līdzekļos tiek aktualizēta infomācija par daudzdzīvokļu māju pieaugumu un tiek izteiktas domas par jau esošo un jauno māju apsaimiekošanas jautājumiem. Pēdējos gadus gan Mājokļu aģentūra, gan pašvaldības ir nodarbojušās ar dzīvokļu īpašnieku izglītošanu māju apsaimniekošanas lietās. Zināšanu līmenis ir audzis, bet tomēr tālu no vēlamā. Un Latvijas iedzīvotāji maz arī izmanto likumdošanā paredzētās tiesības dzīvokļa apsaimniekošanā. Tādēļ ir svarīgi palielināt dzīvokļu saimnieku izpratni par dzīvokļu apsaimniekošanas iespējām un viņu tiesībām izvēlēties sev piemērotāko apsaimniekošanas modeli. Mūsu valstī diemžēl nav iestādes, kas kontrolētu namu pārvaldnieku, tas īpaši atteicas uz fizisku personu darbību. Tādēļ ir jādomā par namu pārvaldnieku kvalifikācijas sertificēšanas sistēmas izveidi, lai ar to varētu nodarboties ikviens, kam ir vēlēšanās. Pašlaik diezgan strauji tiek sakārtota māju pārvaldnieku izglītības sistēma: ir pieejama augstākā profeionālā izglītība Rīgas Tehniskajā universitātē, koledžas izglītība un arī mācības profesionālos kursos. Tātad tiek gatavoti dažāda līmeņa profesionāļi. Taču labi rezultāti būs tikai tad, ja zinoši cilvēki būs gan vienā – pakalpojumu ņēmēju, gan otrā – pakalpojumu sniedzēju pusē.
Tēma izvēlēta, lai sniegtu ikvienam interesentam informāciju par dzīvokļa apsaimniekošanas problēmām un sniegtu tām risinājumus.

Diplomdarba mērķis ir pētīt un analizēt kāda pašreiz ir situācija dzīvokļu apsaimniekošanā, atrast problēmas un sniegt tiesiskos risinājumus šo problēmu risināšanā. Kā arī noteikt kā labāk: darboties pašiem dzīvokļa īpašniekiem izveidojot sabiedrību vai arī parakstīt līgumu ar kādu citu jau eksistējošu sabiedrību.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −42,96 €
Work pack Nr. 1128809
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register