Term Papers
Technologies
Cooking, Food Processing
Kvalitātes kontrole Rūjienas krējuma saldējuma rozīņu "Lu...-
Kvalitātes kontrole Rūjienas krējuma saldējuma rozīņu "Lukss" ražošanā
Term Papers53 Cooking, Food Processing, Business, Management
Nr. | Chapter | Page. |
Ievads | 6 | |
1. | Produkta pamatojums | 7 |
1.1. | Piena un krējuma saldējums | 7 |
1.2. | Kvalitātes rādītāji | 7 |
1.3. | Atšķirības no analoga | 8 |
2. | Tehnoloģiskā daļa | 11 |
2.1. | Izejvielu raksturojums | 11 |
2.2. | Ražošanas tehnoloģiskā shēma | 16 |
2.3. | Tehnoloģiskā procesa raksturojums | 18 |
3. | Tehnoloģiskā procesa kontrole | 22 |
3.1. | Sensorā novērtēšana | 23 |
3.3. | Mikrobioloģisko analīžu testēšanas metodes un standarti | 26 |
4. | Tehnoloģisko iekārtu izvēle | 29 |
4.1. | Iekārtu aparātu shēma | 29 |
4.2. | Tehnoloģiskās iekārtas | 30 |
5. | Gatavās produkcijas sagatavošana realizācijai | 39 |
5.1. | Iepakojums | 39 |
5.2. | Iepakošanas iekārta | 40 |
5.3. | Marķējums | 41 |
5.4. | Gatavo produktu pieņemšana, uzglabāšana, transportēšana | 42 |
6. | Kvalitātes vadība | 43 |
6.1. | Produkta apraksts un ražošanai nepieciešamie nosacījumi | 43 |
6.2. | Produkta apdraudējumi jeb bīstamība | 44 |
6.3. | Ražošanas procesa etapi | 45 |
7. | Produkta ekonomiskais novērtējums | 56 |
8. | Higiēnas prasības pārtikas ražošanas uzņēmumā | 58 |
8.1. | Higiēnas prasību nodrošināšana iekārtās un ražošanas telpās | 58 |
8.2. | Personīgās higiēnas noteikumi uzņēmumā | 59 |
Secinājumi | 60 | |
Literatūra | 61 |
Personāla telpās – ģērbtuvēs ir ierīkoti pakaramie, darba apģērbu uzglabāšanai. Sanitārajās telpās (tualetēs, dušas telpās), kas ir atdalītas no ražošanas telpām, patstāvīgi tiek nodrošināta roku mazgāšanas un dezinficēšanas līdzekļu pieejamība. Atbildīgais par nepieciešamo roku mazgāšanas un dezinfekcijas līdzekļu nodrošināšanu ir apkopēja. Ražošanas procesā nodarbinātās personas iziet obligātās veselības pārbaudes saskaņā ar LR noteiktām normatīvo aktu prasībām. Ražošanas procesā nodarbinātie reizi divos gados noklausās lekciju par tēmu „Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā”. Ražošanas procesā nodarbinātās personas nelako nagus, nenēsā rotaslietas un pulksteņus. Pirms ražošanas uzsākšanas personāls (var iziet dušas), matus sakārto zem galvassegas. Rokas mazgā un dezinficē pirms darba sākuma un pēc katra darba pārtraukuma, pārejot no viena darba operācijas uz otru, pēc saskarsmes ar netīriem priekšmetiem. Pirms tualetes apmeklējuma darbinieks obligāti novelk sanitāro apģērbu un pakar ārpusē uz pakaramā. Iznākot no tualetes, rokas mazgā un dezinficē, un tikai tad uzvelk sanitāro apģērbu. [16]
SECINĀJUMI
SIA Rūjienas saldējums rozīņu „LUKSS” ir dabīgs produkts, jo ražošanas procesā netiek pievienots dzeramais ūdens, augu tauki, glikozes-fruktozes sīrups un stabilizatori, kas sastāv no guāra sveķiem, celulozes sveķiem un karagināna, kā tas ir „Druvas” saldējumam klasika Rozīņu / vafeļu glāzītē
Organoleptiskās, fizikāli-ķīmiskās un mikrobioloģiskās metodes nepieciešamas, lai kontrolētu produktam atbilstošos kvalitātes rādītājus, tā drošumu patērētāju lietošanai uzturā.
Saldējuma ražošanā ir izvēlētas atbilstošas iekārtas, lai saražotu kvalitatīvu produktu. Rūjienas Krējuma saldējuma rozīņu „LUKSS” ražošanā tiek izmantotas 15 tehnoloģiskās iekārtas.
Rūjienas krējuma saldējums rozīņu „LUKSS” ražošanā ir identificēti 4 kritiskie kontroles punkti šādos procesa etapos: augļu ogu aromatizēto un gabalu veida piedevu uzglabāšana, pasterizācija, dzesēšana nogatavināšanas vannā ar aukstu ūdeni un nogatavināšana noslēgtās vannās ar dzesētāju.
Produkta SVID analīzē konstatēts, ka produkta stiprās puses ir dabiskas izejvielas un atpazīstamība. Vājās puses ir tas, ka produkta sastāvā ir rozīņu masa, nevis rozīnes, līdz ar to vairāk E vielas un vēl viens no mīnusiem ir augstā enerģētiskā vērtība.
…
Darba mērķis ir pētīt Rūjienas krējuma saldējuma rozīņu „LUKSS” ražošanas tehnoloģiju un tā kvalitātes kontroli. Izvirzītā mērķa sasniegšanai jāveic sekojoši uzdevumi: • iepazīties ar Rūjienas krējuma saldējuma rozīņu „LUKSS” kvalitātes rādītājiem; • iepazīties ar produkta atšķirībām no analoga; • apkopot informāciju par izejvielām; • iepazīties ar produkta kvalitātes kontroles metodēm; • iepazīties ar produkta tehnoloģiskajiem ražošanas procesiem; • ražošanas procesa etapos identificēt riska cēloņus un noteikt kritiskos kontroles punktus; • veikt SVID analīzi.
Atsevišķas atasaces nekvalitatīvas.
- Konstitucionālā kontrole, Valsts kontrole
-
Kvalitātes kontrole Rūjienas krējuma saldējuma rozīņu "Lukss" ražošanā
Term Papers53 Cooking, Food Processing, Business, Management
- SIA "Saldējuma namiņš"
-
You can quickly add any paper to your favourite. Cool!Debitoru parādu uzskaite, analīze un kontrole SIA "ZZ"
Term Papers for university47
-
Latvijas un ārzemju pieredze kvalitātes vadības sistēmas ieviešanā valsts pārvaldes iestādēs
Term Papers for university49
-
Kvalitātes vadības sistēmas ISO 9001:2000 ieviešana uzņēmumā SIA "Talsu Tehnika"
Term Papers for university70
-
Preču uzskaite, kontrole un analīze uzņēmumā
Term Papers for university52
Evaluated! -
Kvalitātes vadība lauku tūrisma uzņēmumos
Term Papers for university104
Evaluated!