Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
21,48 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:542822
 
Evaluation:
Published: 15.04.2025.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 60 units
References: Used
Time period viewed: 2016 - 2020 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Kopsavilkums    5
  Summary    6
  Pезюме    7
  Ievads    8
1.  Gastronomiskā tūrisma un kulinārā mantojuma būtība    11
1.1.  Teorētisko aspektu atspoguļojums    11
1.2.  Gastronomiskā tūrisma vēstures pirmsākumi pasaulē    12
1.3.  Gastronomiskā tūrisma attīstība Latvijā    13
1.4.  Gastronomiskā tūrisma aktuālās tendences pasaulē un Latvijā    17
2.  Kulinārais mantojums un tā nozīme    21
2.1.  Kulinārais mantojums Latvijā un tā būtība    23
2.2.  Latvijas kulinārā mantojuma specifika reģionos    24
3.  Rīgas gardēžu restorānu vispārīgs raksturojums    28
3.1.  Rīgas A’la carte gardēžu restorānu ēdienkaršu analīze    44
3.2.  Latvijas kulinārā mantojums integrēšana Rīgas gardēžu restorānos    45
4.  Restorānu kvalitātes sistēmu (zīmju) analīze    50
5.  Latvijas kulinārā mantojuma integrēšana Rīgas A’la carte restorānos    54
5.1.  Pētījumu metodoloģija    62
  Nobeigums    63
  Izmantoto avotu saraksts    66
Extract

Kopsavilkums
Maģistra darba pētījumā “Latvijas kulinārā mantojuma integrēšana Rīgas A’la carte restorānos” tika pētīts gastronomiskais tūrisms – tā būtība, pasaules piedāvājums, esošais piedāvājums Latvijas tirgū, kā arī Latvijas kulinārais mantojums, tā būtība un kā tas integrējas Rīgas A’la carte restorānos.
Ar šo pētījumu Autorei bija mērķis izpētīt - gastronomiskā tūrisma attīstības tendences pasaulē un analizēt Latvijas kulinārā mantojuma integrēšanu Rīgas A’la carte gardēžu restorānu piedāvājumā un konkurētspējas stiprināšanā.
Maģistra darba pētījuma ietvaros tika izmantotas kvalitatīvas pētījuma metodes: daļēji strukturētas intervijas, satura, dokumentu analīze, kontentanalīze un pētnieciskā novērošanas metode.
Darba struktūra tika sadalīta piecās daļās:
1. Pirmajā daļā tika pētīts gastronomiskais tūrisms, tā izpausmes un attīstība. Apkopoti dažādu literatūras avotu autoru atziņas par to, kas ir gastronomiskais tūrisms un tā būtība. Kā arī atspoguļotas jaunākās gastronomiskā tūrisma aktuālās tendences un aktualitātes.

2. Otrajā darba daļā tika pētīts Latvijas kulinārais mantojums un tā būtība. Atspoguļota kulinārā mantojuma attīstība un piedāvājums Latvijas reģionos.

3. Trešajā darba daļā tiek pētīti un raksturoti Rīgas A’la carte restorāni un to piedāvājums. Izmantojot kontentanalīzi tika veikta sistemātiska ēdienkaršu analīze, klasificējot visbiežāk izmantotos Latvijas produktus pēc ēdienu un produktu iedalījuma pamatojoties uz Ainas Kļaviņas pavārgrāmatu “Pusdienas katrai dienai”. Kā arī šajā nodaļā kā Latvijas kulinārā mantojuma produkti tiek integrēti restorānu ēdienkartēs.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −7,98 €
Work pack Nr. 1406209
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register