Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
  • Mantojuma pieņemšana nepilngadīgas personas vārdā

     

    Term Papers39 Law

14,20 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:492849
 
Evaluation:
Published: 13.09.2021.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 23 units
References: Used
Extract

KOPSAVILKUMS
Pamatojoties uz vecāku koppārstāvību bērna mantiskajās attiecībās, bāriņtiesai, lai lemtu par darbībām bērna mantas pārvaldībā, nepieciešams noskaidrot abu vecāku viedokli. Būtu nepieciešams veikt papildinājumu Civillikuma 186.panta trešās daļas pirmajā teikumā, nosakot, ka „Katram no vecākiem ir tiesības veikt tiesiskas darbības, kuras ir bērna interesēs, ja pastāv nokavējuma risks vai ja otra vecāka viedokļa noskaidrošana konkrētās tiesiskās darbības sakarā nav iespējama objektīvu iemeslu dēļ”. Ar „objektīviem iemesliem” šīs normas ietvaros saprotama bērna vecāka ilgstoša prombūtne, nevēlēšanās paust viedokli, izvairīšanās no aicinājumiem ierasties bāriņtiesā uz pārrunām un citiem.
Civillikuma Mantojuma tiesību daļas normās ietvertie noteikumi attiecībā uz adoptēto mantošanu nepamatoti ierobežo adoptēto personu mantojuma tiesības. Ņemot vērā, ka ne tikai attiecībā uz adoptēto mantošanu, bet visās tiesiskajās attiecībās kā vispārīgs noteikums darbojas Civillikuma 173.pantā ietvertais princips, ka adoptētie attiecībās ar adoptētājiem un viņu radiniekiem iegūst laulībā dzimuša bērna tiesisko stāvokli, nepieciešams veikt Civillikuma grozījumus, izslēdzot visas tās Civillikuma Mantojuma tiesību daļas normas, kurās atsevišķi norādīts uz adoptēto mantošanu. Lai neradītu dažādu bāriņtiesu praksi attiecībā uz bērna pārstāvību gadījumos, kad jāpieņem lēmums par mantojuma pieņemšanu vai atraidīšanu nepilngadīgas personas, kura atrodas audžuģimenē, vārdā, būtu nepieciešams Civillikuma 690.panta trešo teikumu papildināt ar piebildi, ka nepilngadīgo vietā gribu pieņemt mantojumu izteic „īpaši šim nolūkam iecelts aizbildnis”.
Nepieciešams Civillikuma normās par mantojuma pieņemšanu nepilngadīgā vārdā precizēt, ka tas darāms tikai ar inventāra tiesību, sastādot inventāra sarakstu, uz kā pamatojoties bāriņtiesas sniedz atļauju. Grozījumi Civillikuma 708.panta otrajā daļā, kas noteiktu šādu panta daļas redakciju – „Ar bāriņtiesas atļauju aizbildņi, aizgādņi un citi mantinieka vietnieki pieņem viņam pienākošos mantojumu arvien tikai ar inventāra tiesību, sastādot inventāra sarakstu”, norādītu, ka bāriņtiesas lēmums pieņemams, izvērtējot nepilngadīgā intereses kopsakarā ar tiesu izpildītāja sastādīto mantojuma inventāra sarakstu. Civillikuma 731.panta otrais teikums ir grozāms, aizstājot vārdus „mājas kārtībā izdarītas dalīšanas akts” ar vārdiem „mantojuma dalīšanas akts.”

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,20 €
Work pack Nr. 1387535
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register