Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
21,48 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:151494
 
Evaluation:
Published: 29.09.2023.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 30 units
References: Used
Time period viewed: 2021 - 2025 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    5
1.  LITERATŪRAS ANALĪZE    7
1.1.  Ēdināšanas uzņēmuma ražošanas procesa raksturojums    7
1.2.  Pārtikas atkritumu menedžments    14
1.2.1.  Atkritumu iedalījums    14
1.2.2.  Pārtikas atkritumu veidu raksturojums    16
1.2.3.  Pārtikas atkritumu rašanās un apsaimniekošana ēdināšanas uzņēmumos    19
1.3.  Pārtikas atkritumu rašanās ietekmējošie faktori ārstniecības iestāžu ēdināšanas pakalpojumā    22
2.  PĒTĪJUMA METODOLOĢIJA    26
2.1.  Vispārējā informācija par uzņēmumu    26
2.2.  Pētījuma struktūra    27
3.  Pētījuma daļa    29
3.1.  Paula Stradiņa Klīniskās Universitātes Slimnīcas pacientu aptauja    29
3.2.  Atkritumu apjoma analīze    49
3.3.  Rīcības plāns pārtikas atkritumu samazināšanai    56
  PRIEKŠLIKUMI    59
  SECINĀJUMI    60
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    61
  PIELIKUMI    65
Extract

Neraugoties uz to, ka visā pasaulē katru dienu tūkstošiem cilvēku cieš badu, pastāv arī otra galējība – pārtika tiek vienkārši izmesta. Pēc ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas datiem, visā pasaulē apmēram viena trešdaļa no cilvēku patēriņam domātās produkcijas iet zudībā vai tiek izmesta atkritumos. Tās apjoms gada laikā ir apmēram 1.3 miljardi t. saražotās pārtikas. Vienlaikus, pēc ANO datiem, 925 milj. iedzīvotāju ikdienā nav paēduši – cieš badu. Pārtikas izšķērdēšana ir arī naudas izšķērdēšana un kopumā nelabvēlīgi atspoguļojas uz vidi, kurā dzīvojam.( Pārtikas izšķērdēšana Latvijas mājsaimniecībās ēšanas paradumu kontekstā, 2017). Lai gan pārtika tiek izšķērdēta visā pārtikas piegādes ķēdē, daudzi pētījumi liecina, ka liela daļa pārtikas atkritumi veidojas viesmīlības un ēdināšanas sektorā. Pārtikas atkritumi viesmīlības un ēdināšanas sektorā veido vidēji 12 procentus no kopējiem radītajiem pārtikas atkritumiem. Īpaši svarīgs faktors, kas šo tendenci pastiprina ir ienākumu un tūrisma pieaugums. Pārtikas atkritumu rašanās ēdināšanas un viesmīlības struktūrās ne vienmēr norāda uz sliktu darbības praksi, jo tas notiek dažādu iemeslu dēļ. Ir dažādi faktori, kas ietekmē pārtikas atkritumu rašanos. (Food waste in the catering..., 2021)…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register