Term Papers
Technologies
Cooking, Food Processing
Pārtikas un veterinārā dienesta darbības pilnveide-
Pārtikas un veterinārā dienesta darbības pilnveide
2011 - 2015 years
Nr. | Chapter | Page. |
Ievads | 6 | |
1. | TEORĒTISKĀ DAĻA | 9 |
1.1. | Procesu pārvaldības teorētisko aspektu raksturojums | 9 |
1.1.1. | Procesu pārvaldības jēdziens un būtība | |
1.1.2. | Procesu pārvaldības koncepcija un metodoloģija | 19 |
1.2. | Kvalitātes vadības sistēmas raksturojums | 19 |
1.2.1. | Kvalitātes vadības sistēmas modeļu izvērtējums | 19 |
1.2.2. | ISO 17020 raksturojums | |
1.3. | Pētījuma metodoloģijas apraksts | |
1.3.1. | Pētījuma darba plāns | 28 |
1.3.2. | Izlases kopas veidošanas metodika | 28 |
2. | ANALĪTISKĀ DAĻA | 28 |
2.1. | Pārtikas un veterinārā dienesta vispārīgs raksturojums | |
2.1.1. | Pārtikas un veterinārā dienesta vēsturiskā attīstība | |
2.1.2. | Pārtikas un Veterinārā dienesta organizatoriskā struktūra | |
2.2. | Pārtikas un veterinārā dienesta iekšējās un ārējās vides izpēte | |
2.2.1. | Pārtikas un veterinārā dienesta iekšējā vide | |
2.2.2. | Pārtikas un veterinārā dienesta ārējā vide | |
2.3. | Pārtikas un veterinārā dienesta procesu analīze un vadība | |
2.3.1. | Pārtikas un veterinārā dienesta procesu uzraudzība un vērtēšana | |
2.3.2. | Pārtikas aprites uzraudzība | 49 |
2.4. | Pārtikas un veterinārā dienesta pārtikas uzraudzības procesu analīze un pilnveide | 49 |
2.4.1. | Uzņēmuma „X” inspekcijas rezultātu analīze | 49 |
2.4.2. | Pētījuma rezultāti un datu analīze | |
3. | PRAKTISKĀ DAĻA | |
3.1. | PVD pašnovērtējums pēc EFQM Izcilības modeļa metodoloģijas | 65 |
3.1.1. | PVD Izcilības modeļa vadlīnijas | 65 |
3.1.2. | Procesu vadības pilnveides modelis | 65 |
3.2. | PVD procesu pilnveides iespējas un risinājumi | |
3.3. | LEAN pamatprincipu pielietošana PVD procesu pilnveidei | 95 |
SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI | 95 | |
IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS | 101 |
SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Atbilstoši autores izvirzītajam mērķim – „izpētīt un analizēt Pārtikas un veterinārā dienesta darbību, tajā pastāvošo iekšējo procesu esošo stāvokli un, pamatojoties uz iegūtiem rezultātiem, pilnveidot Pārtikas un veterinārā dienestā ieviesto pamatprocesu vadības sistēmu” un tā sasniegšanai noteiktajiem uzdevumiem, ir izstrādāti secinājumi:
1. Procesu vadība organizācijai sniedz priekšstatu par pastāvošajiem procesiem organizācijā, nosakot kopējo organizācijas darbībai nepieciešamo resursu apjomu un sastāvu, un tādējādi arī katra pakalpojuma pašizmaksu. Ierobežotie finanšu resursi, kā arī klientu prasības, nepārtraukti mainīgā vide un konkurences līmenis pieprasa pievērst lielāku uzmanību procesiem un to vadībai, kā arī uzsākt plānveida nepārtrauktu procesu optimizāciju.
2. Uzņēmumā notiekošie procesi tiek attēloti procesu mijiedarbības kartēs, kas ir efektīvs līdzeklis, lai shematizētu procesa gaitu un nodrošinātu dokumenta satura pārskatāmību un vieglāku uztveramību.
3. Procesu pilnveides jomu noteikšanai un efektivitātes uzlabošanai var tikt pielietotas procesu vadības metodes. Autore darbā veica detalizētu izpēti LEAN procesu analīzes metodei, kuru darba praktiskajā daļā pielietoja Pārtikas un veterinārā dienesta procesa pilnveidei.
4. Nepārtraukti pilnveidojot procesu vadības sistēmu, uzņēmumi gūst atbilstību klienta izvirzītajām prasībām, palielinot konkurētspējas priekšrocības, uzlabojot uzņēmuma tēlu, palielinot darbinieku motivāciju. Tādejādi uzņēmums spēj paaugstināt tā darbības efektivitāti, ietaupīt resursus, nodrošināt labāku uzskaiti un kontroli, kā arī samazināt procesu izmaksas.
5. Autore pēc CAF un EFQM Izcilības modeļu metodoloģiju izpētes secina, ka abi modeļi tiek balstīti uz rezultātiem, kas saistās gan uz klientiem vērstiem, gan uz darbiniekiem attiecināmiem, kā arī uz sabiedrību saistītiem un galvenajiem darbības rezultātiem vērstiem novērtēšanas kritērijiem. Modeļu pamatā organizācijas ievieš misiju, vīziju un mērķus, izstrādājot stratēģiju, kas būs balstīta uz ieinteresētajām pusēm, ievērojot organizācijas politiku un darbības sfēru, nodrošinot sistemātiska pašvērtējuma kontroles ieviešanu.
…
PĀRTIKAS UN VETERINĀRĀ DIENESTA DARBĪBAS PILNVEIDE Maģistra darbs ANOTĀCIJA Dukaļska S. „Pārtikas un veterinārā dienesta darbības pilnveide”: Maģistra darbs / S. Dukaļska, M. Sapata. – Rīga: RTU IEVF RKI Kvalitātes tehnoloģiju katedra, maģistra profesionālo studiju programma „Visaptverošā kvalitātes vadība”, 2014 – 103 lpp. Maģistra darbs rakstīts latviešu valodā, to veido ievads, trīs daļas, secinājumi un priekšlikumi. Darba apjoms ir 103 lpp., 19 attēli, 14 tabulas. Bibliogrāfiskajā sarakstā ietverti: 29 avoti latviešu, 2 angļu un 2 krievu valodā. Darbam pievienoti 8 pielikumi uz 17 lpp. Darba mērķis ir izpētīt un analizēt Pārtikas un veterinārā dienesta darbību, tajā pastāvošo iekšējo procesu esošo stāvokli un, pamatojoties uz iegūtiem rezultātiem, pilnveidot Pārtikas un veterinārā dienestā ieviesto pamatprocesu darbību. Pirmajā darba daļā veikta teorētiskā pamatojuma avotu apskate un analīze par procesu vadības jēdziena skaidrojumiem, procesu pieeju un vadības koncepcijas darbības pamatprincipiem, ietverot procesu vadības metodes. Salīdzināti kvalitātes vadības sistēmas modeļi – CAF un EFQM Izcilības modelis, atbilstoši maģistra darba tematikai detalizētāk raksturots ISO 17020 standarts. Veikta pētījuma metodoloģijas izstrāde un darba plāna sagatavošana, lai darba praktiskajā daļā pielietot PVD procesu pārvaldības pilnveides jomu noteikšanai. Otrajā darba daļā raksturota Pārtikas un veterinārā dienesta darbības sfēra, apzinātas dienesta funkcijas un mērķi, aplūkota PVD attīstības vēsture un organizatoriskā struktūra. Analizēta dienesta iekšējā un ārējā vide, veicot finanšu un materiālo resursu analīzi. Detalizētāk pētīta pārtikas aprites uzraudzības joma, sniegta informācija par PVD pamatprocesiem. Darba gaitā tika izstrādāts pētījums darba procesā izmantoto procedūru novērtēšanai, kā rezultātā noteiktas procedūru pilnveides vietas un izstrādāti priekšlikumi procesu darbības uzlabošanai. Nozīmīgākie secinājumi un priekšlikumi – autores veiktā pētījuma rezultāts ir uzlabota Pārtikas un veterinārā dienesta pamatprocesu vadības sistēma. Lielākā uzmanība tika pievērsta pārtikas aprites pilnveides jomām – pārtikas aprites procedūru pilnveide, darba procesu pilnveide, jo Pārtikas un veterinārā dienesta darbības specifikas un kvalitātes vadības pieeja, kā arī autores izvirzītais mērķis nosaka nepārtrauktu procesu pilnveides nepieciešamību. Trešajā darba daļā, pielietojot EFQM Izcilības modeli tika veikts PVD pašnovērtējums un identificētas PVD pamatprocesu būtiskākās pilnveides vietas, kā rezultātā veikti potenciālie izmaksu aprēķini un analīze, nosakot pilnveides rezultātā gūto ieguvumu efektivitāti. Izstrādāts procesu vadības modelis, kurš darbojas par pamatu galveno procesu novērtēšanai un parāda svarīgākos darbību posmus. Piedāvāta uzlabota procesu karte, pielietojot LEAN metodoloģijas pamatprincipus. SATURA RĀDĪTĀJS lpp. Ievads..........................................................................................................................................6 1. TEORĒTISKĀ DAĻA 9 1.1. Procesu pārvaldības teorētisko aspektu raksturojums 4 1.1.1. Procesu pārvaldības jēdziens un būtība 4 1.1.2. Procesu pārvaldības koncepcija un metodoloģija 4 1.2. Kvalitātes vadības sistēmas raksturojums 19 1.2.1. Kvalitātes vadības sistēmas modeļu izvērtējums 4 1.2.2. ISO 17020 raksturojums 4 1.3. Pētījuma metodoloģijas apraksts 4 1.3.1. Pētījuma darba plāns 4 1.3.2. Izlases kopas veidošanas metodika 28 2. ANALĪTISKĀ DAĻA 4 2.1. Pārtikas un veterinārā dienesta vispārīgs raksturojums 4 2.1.1. Pārtikas un veterinārā dienesta vēsturiskā attīstība 4 2.1.2. Pārtikas un Veterinārā dienesta organizatoriskā struktūra 4 2.2 Pārtikas un veterinārā dienesta iekšējās un ārējās vides izpēte 4 2.2.1. Pārtikas un veterinārā dienesta iekšējā vide 4 2.2.2. Pārtikas un veterinārā dienesta ārējā vide 4 2.3. Pārtikas un veterinārā dienesta procesu analīze un vadība 4 2.3.1. Pārtikas un veterinārā dienesta procesu uzraudzība un vērtēšana 4 2.3.2. Pārtikas aprites uzraudzība 4 2.4. Pārtikas un veterinārā dienesta pārtikas uzraudzības procesu analīze un pilnveide 49 2.4.1. Uzņēmuma „X” inspekcijas rezultātu analīze 49 2.4.2. Pētījuma rezultāti un datu analīze 4 3. PRAKTISKĀ DAĻA 4 3.1. PVD pašnovērtējums pēc EFQM Izcilības modeļa metodoloģijas 4 3.1.1. PVD Izcilības modeļa vadlīnijas 65 3.1.2. Procesu vadības pilnveides modelis 4 3.2. PVD procesu pilnveides iespējas un risinājumi 4 3.3. LEAN pamatprincipu pielietošana PVD procesu pilnveidei 4 SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI……………………………..…...……………………..95 IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS………………………..…….101 PIELIKUMI 4
- Pārtikas ražošanas uzņēmuma pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas sistēmas rokasgrāmata. Paškontrole
- Pārtikas un veterinārā dienesta darbības pilnveide
-
Uzņēmuma "Latio" mārketinga vides un stratēģijas analīze un darbības plānošana
Research Papers23 Marketing, Advertising, Business, Management
-
You can quickly add any paper to your favourite. Cool!Uzņēmuma SIA "X" finanšu darbības analīze un pilnveidošanas iespējas
Term Papers for university70
-
Valsts ieņēmumu dienesta darbības raksturojums un pilnveidošanas iespējas
Term Papers for university69
Evaluated! -
SIA “Abonēšanas centrs Diena” vadības organizācija un tās darbības efektivitātes noteikšana
Term Papers for university61
Evaluated! -
SIA “Rubus” mārketinga darbības izmaiņas pēc iestāšanās Eiropas Savienībā un priekšlikumi tās pilnveidošanai
Term Papers for university57
Evaluated! -
Valsts probācijas dienesta Jelgavas teritoriālās struktūrvienības darbības analīze
Term Papers for university76
Evaluated!