-
Piena pārstrādes uzņēmuma projekts
Evaluated!
Nr. | Chapter | Page. |
Ievads | 6 | |
1. | Produktu pamatojums | 7 |
2. | Tehnoloģija | 13 |
2.1. | Izejvielu raksturojums | 13 |
2.2. | Tehnoloģiskie procesa parametri | 15 |
2.3. | Galveno tehnoloģisko operāciju pamatojums | 18 |
3. | Produktu aprēķins | 21 |
4. | Ražošanas tehnoķīmiskā un mikrobioloģiskā kontrole | 26 |
5. | Palīgmateriālu aprēķins | 30 |
6. | Kvalitātes vadības sistēma (HACCP) | 32 |
7. | Tehnoloģisko iekārtu izvēle | 39 |
8. | Tvaika, ūdens un elektroenērģijas patēriņš | 65 |
9. | Piena produktu iepakošana | 70 |
9.1. | Iepakojuma noformējums | 73 |
9.2. | Transportiepakojums | 78 |
10. | Mārketinga plāns | 81 |
10.1. | Prece | 81 |
10.2. | Tirgus | 82 |
10.3. | Konkurence | 82 |
10.4. | Stratēģija | 83 |
10.5. | Cena | 84 |
10.6. | Pārdošana | 84 |
10.7. | Stimuli un reklāma | 84 |
11. | Ražošanas programma | 86 |
12. | Ieņēmumi un izmaksas | 89 |
13. | Peļņas un zaudējumu aprēķins | 94 |
14. | Kapitāls un tā finansēšana | 95 |
15. | Rentabilitātes rādītāji | 99 |
16. | Kopsavilkums un novērtējums | 100 |
Kopsavilkums | 103 | |
Izmantotā literatūra | 104 |
Diplomprojektā paredzēts projektēt jaunu piena pārstrādes uzņēmumu, kas ražos augstas kvalitātes piena produktus. Sortimentā būs acidofīlā pasta, acidofīlās paniņas un šokolādes sviests ar tauku saturu 62%.
Produktu sortiments izvēlēts izanalizējot tirgus piedāvājums. Pašlaik Latvijas tirgū vietējo ražotāju šokolādes sviesta sortiments nav plašs. Tieši tāpēc uzņēmumā plānots ražot šo produktu. Sviesta tauku saturs būs zemāks nekā klasiskajam saldkrējuma sviestam un tā saturā būs tikai piena tauki.
Sviesta ražošanas procesā kā blakusprodukts tiek iegūtas paniņas, ko izmantos acidofīlo paniņu ražošanai. Pēc savam īpašībam šis produkts atšķīrsies no piedāvātājiem raudzētajiem paniņu dzērieniem. Tas būs jauns produkts Latvijas tirgū.
Acidofīlā pasta no analogiem produktiem atšķīrsies ar ražošanas tehnoloģiju un sastāvu, tas ietekmēs arī produkta garšu un kvalitāti. Mūsdienās cilvēki vēlas lietot uzturā diētiskos produktus un acidofīlai pastai piemīt visas šīs īpašības.
Augstāk minēto produktu ražošana ļaus konkurēt ar līdzīgiem konkurētspējīgiem uzņēmumiem valstī, piedāvāt patērētājiem augstas kvalitātes, nekaitīgus, drošus ar uzturvielām bagātus produktus un uzņēmumam gūt labus ekonomiskos rezultātus un paplašināt realizācijas iespējas Baltijas un Eiropas Savienības valstu tirgū.
Darbā paredzēts ražot piena produktus – acidofīlo pastu, šokolādes sviestu ar tauku saturu 62% un acidofīlās paniņas.
Produkcijas ražošanas izvēli noteica:
● mūsdienas cilvēki aizvien vairāk vēlas lietot uzturā piena produktus ar pazeminātu tauku saturu un veselīgus un drošus uzturproduktus;
● biežāk pircēji produktus izvēlas pēc tajos esošām sastavdaļam un vēlas lietot uzturā tikai kvalitatīvus produktus.
Šokolādes sviests ir pārtikas produkts, kas satur taukos šķīstošos A un E vitamīnus un ūdenī šķīstošos B1, B2 un C vitamīnus, kuri ir nepieciešami cilvēka organismam, it īpaši augošam bērnam. Kakao, ko satur šokolades sviests, ir vērtīgs produkts. Šokolādes sviestu var izmantot ne tikai sviestmaižu pagatavošanai, bet arī kulinārijā. [http://molprodmurmansk.ru/lot2000]
Acidofīlā pasta ir vērtīgs produkts, kura sastāvā ir acidofīlās nūjiņas. Šis produkts satur Lactobacillus acidophilus producētos savienojumus, tādā veidā šo produktu var nosaukt par antibiotiku koncentrātu. Tas ir profilaktisks līdzeklis, kas paaugstina organisma rezistenci pret infekcijas slimībam. Acodofīlās pastas sastavā ir B1, B2, PP, C vitamīni, kā arī minerālvielas Ca, K, Na, Mg, Fe. [http://www.nmedik.ru/sredstva/moloko/atsidofilnye-produkty.html]
Acidofīlām paniņām piemīt izteiktas diētiskas un profilaktiskas īpašības. Pienskābā rūgšanas rezultātā rodas pienskābe, kas labvēlīgi ietekmē gremošanas un elpošanas organus un centrālās nervu sistēmas darbību, rosina apetīti. Pienskābe novērš gremošanas organos pūšanas baktēriju attīstību. Skābpiena dzērieni nodrošina lielāko daļu cilvēkam nepieciešamā kalcija uzņemšanu.[L.Ozola, I.Ciproviča “Piena pārstrādes tehnoloģija” Jelgava, 2002-248 lpp.]…
Projektā paredzēts projektēt jaunu piena pārstrādes uzņēmumu, kas ražos augstas kvalitātes piena produktus. Sortimentā būs acidofīlā pasta, acidofīlās paniņas un šokolādes sviests ar pazeminātu tauku saturu. Augstāk minēto produktu ražošana izvēlēta izanalizējot tirgus piedāvājumu. Mūsdienās cilvēki izvēlas augstas kvalitātes produktus, veselīgus un drošus. Uzņēmumā ražotie produkti atbilst visiem šiem nosacījumiem. Šo produktu ražošanai ir nepieciešamas modernas un kvalitatīvas iekārtas un jaunas ražošanas tehnologijas, kuras ir aprakstītas projektā. Ekonomiskā daļā ir aprēķināta peļņa un rentabilitātes rādītāji.
-
Bāra darba organizācija
Research Papers8 Tourism, Traveling, Cooking, Food Processing
- Piena pārstrādes uzņēmuma projekts
-
Zivju ēdienu piedāvājuma analīze Liepājas pilsētas sabiedriskajos ēdināšanas uzņēmumos
Term Papers51 Business, Tourism, Traveling, Cooking, Food Processing
-
You can quickly add any paper to your favourite. Cool!Zivju ēdienu piedāvājuma analīze Liepājas pilsētas sabiedriskajos ēdināšanas uzņēmumos
Term Papers, academic51
Evaluated! -
Bāra darba organizācija
Research Papers for university8
-
Kartupeļu cietes ražošana un realizācija Latvijā 2001. - 2006.gadā
Research Papers for university7
-
Pārtikas produktu iepakojuma ekodizaina analīze
Term Papers for university68
Evaluated! -
Fermentācijas procesi salami desu ražošanā, izmantojot pienskābas baktērijas
Research Papers for university20
Evaluated!