Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
21,48 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:489121
 
Author:
Evaluation:
Published: 24.06.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 17 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Anotācija    2
  Annotation    3
1.  Ievads    9
2.  Virtuāls privātais tīkls – jēdzieni un definīcijas    11
2.1.  VPN vēsture    11
2.2.  Komunikāciju tīkls    12
2.3.  VPN definīcija    12
2.4.  VPN mērķi    14
3.  VPN darbības principi    17
3.1.  Tunelēšana un tās veidi    17
3.1.1.  „Vietne – vietne” tunelēšana    18
3.1.2.  Attālinātās piekļuves tunelēšana    19
3.2.  Tunelēšanas protokoli    19
3.3.  Drošība virtuālos privātos tīklos    25
3.3.1.  VPN drošs dialogs    25
3.3.2.  Ugunsmūris    27
3.3.3.  Šifrēšana    27
3.3.4.  IPSec    28
3.3.5.  AAA serveris    30
4.  Virtuālā privātā tīkla veidi    31
4.1.  VPN veidi    31
4.2.  SSL VPN    34
5.  Piekļuve VPN ar mobilo iekārtu    38
5.1.1.  Mobilo tīklu īpašības    39
5.1.2.  Mobilo tīklu arhitektūras (veidi)    40
5.1.3.  Mobilo tīklu priekšrocības    44
6.  VPN izveidošanai nepieciešamās sastāvdaļas    45
7.  Dažādu VPN risinājumu apskats un salīdzinājums    47
7.1.  RemotelyAnywhere apskats    48
7.2.  GoToMyPC apskats    49
7.3.  RAdmin apskats    52
7.4.  LogMeIn apskats    52
7.5.  AccessAnywhere apskats    54
7.6.  RealVNC apskats    55
7.7.  Risinājumu salīdzinājums    56
8.  Nobeigums    61
9.  Izmantotā literatūra un avoti    62
Extract

Bakalaura darba mērķis ir apskatīt virtuālu privāto tīklu tehnoloģiju, tās darbības principus un izmantošanas iespējas. Darbā ir apskatīts teorētiskais materiāls par šo tēmu, kā arī veikts lietojumu apskats un salīdzinājums.
Virtuālie privātie tīkli nav jauna tehnoloģija, taču tie nepārtraukti attīstās no neeleastīgiem tīkliem caur nomātajām līnijām, līdz interneta izmantošanai. Mūsdienās tiek piedāvāti arī tādi risinājumi, kas ļauj izveidot nelielu virtuālo privāto tīklu mājas apstākļos par nelielām izmaksām.
Darba praktiskajā daļā ir apskatīti risinājumi, kas ļauj izveidot vienkāršu, bet drošu nelielu virtuālu privāto tīklu. Salīdzinot dažādos lietojumus, var noteikt, kurš no tiem labāk atbilst konkrētām prasībām. Tā kā tie ir attālinātās pārvaldības rīki, tad tie pārsvarā gadījumu nav paredzēti daudzu lietotāju apkalpošanai tādā veidā, kā to paredz VPN tehnoloģija, taču tie ir labs risinājums, ja ir nepieciešams šādu tīklu izveidot vienam vai dažiem uzticamiem lietotājiem.
Bakalaura darba ietvaros tiek aplūkots jēdziens „virtuāls privātais tīkls”, tā nozīme un pielietojums tīklu risinājumos. Šāda darba tēma tika izvēlēta, lai paplašinātu zināšanas datoru tīklu jomā, izpētot šo risinājumu tīklu tehnoloģijās. Virtuāli privātie tīkli tiek lietoti jau salīdzinoši ilgu laiku, taču pēdējo gadu laikā ir to risinājumi ir paplašinājušies, tāpēc ir vērts aplūkot to saistību ar tradicionālo pieeju.
Lai arī virtuālie privātie tīkli nav jauna tehnoloģija, to realizācijas ir mainījušās no dārgiem, sarežģīti uzstādāmiem risinājumiem līdz mūsdienās pieejamiem, kas ir vienkārši uzstādāmi, lēti un ērti lietojami, paverot daudz plašākas iespējas tīklu un resursu izmantošanā. Virtuālu privāto tīklu risinājumi ir izgājuši vairākas fāzes, paliekot arvien elastīgākiem, ērtāk izmantojamiem un izdevīgākiem.
Tā kā tēma par šiem tīkliem ir plaša, tad darbā tiek aplūkots teorētiskais materiāls par virtuālu privāto tīklu uzbūvi un veidiem, to izmantojumu un mērķiem, bet darba praktiskajā daļā tiek apskatīti lietojumi atbilstošu iespēju nodrošināšanai mājas apstākļos ar pieņemamām izmaksām, vienkāršu uzstādīšanu un ērtu lietošanu.
Bakalaura darba mērķis ir sīkāk iepazīties ar virtuālu privāto tīklu tehnoloģiju, tās attīstību un veidiem, kā arī dažādām pielietošanas iespējām. Darba uzdevumi ir apgūt teorētisko materiālu izmantošanu un analīzi, lai iegūtās zināšanas varētu izmantot praktiski, kā arī apgūt praktiskas darbības iespējas, lai pamatotu izvēlēto teorētisko materiālu ar praktiskiem piemēriem. Papildus darbam ar avotiem un informāciju, darba gaitā jāpapildina zināšanas datortīklu jomā.
Darba gaitā tiek apskatīts gan teorētiskais materiāls, gan veikta praktiska izpēte. Teorētiskais materiāls tiek izgūts no dažādas pieejamās literatūras, tas tiek salīdzināts ar informāciju no citiem pieejamiem avotiem, kā arī analizēts. Teorētiskais materiāls tiek papildināts ar shēmām un tabulām tā labākai izpratnei. Darba praktiskajā daļā tiek salīdzināti dažādi risinājumi. Salīdzināšanas kritēriji tiek izvēlēti, ņemot par pamatu iepriekš iegūtās teorētiskās zināšanas, tie tiek pielietoti praktiski, lai varētu apskatīt un analizēt dažādu lietojumu priekšrocības, trūkumus un pielietošanas iespējas. Praktiskās daļas beigās tiek sniegts autora vērtējums par risinājumu efektivitāti un pielietojumu virtuālu privāto tīklu iespēju nodrošināšanai mājas apstākļos.
Darbs satur piecas nodaļas, kurās ir aplūkots teorētiskais materiāls par virtuālu privāto tīklu tehnoloģiju, tās veidiem un dažādiem pielietojumiem. Darba praktiskajā daļā ir dots salīdzināšanas kritēriju apraksts, katra risinājuma apraksts, kā arī visu lietojumu salīdzinājums un slēdziens. Darbam tiek pievienots pielikums, kas satur viena aplūkotā lietojuma ekrānuzņēmumus.
Bakalaura darba teorētiskās daļas izstrādes process balstās uz J. Mairs grāmatā „VPNs: A Beginner’s Guide” sniegto informāciju, kā arī dažādu izstrādātāju publikācijām Internetā par virtuālu privāto tīklu tehnoloģiju un dažādām saistītām tēmām.
Pāris pēdējo dekāžu laikā ir ievērojami mainījušās iespējas un priekšstati par komunikāciju, darba iespējām un tehnoloģiju izmantošanu. Tā vietā lai aprobežotos ar kompānijas izvietojumu ģeogrāfiski kompaktā veidā, bieži vien nākas izstrādāt un realizēt globālas infrastruktūras un loģistikas sistēmas. Daudziem uzņēmumiem iespēja veidot filiāles dažādās pasaules vietās un ģeogrāfiski attālās vietās ir ļoti svarīgi. Neatkarīgi no darbības sfēras ir viens princips, kas vieno šos uzņēmumus – veids, kādā nodrošināt ātru, aizsargātu un uzticamu komunikāciju neatkarīgi no atrašanās vietas. Darbinieki, kas savus pienākumus veic attālināti no savām darba vietām, arvien biežāk pieprasa šādu drošu, visur un vienmēr pieejamu iespēju piekļūt uzņēmuma tīklam, informācijai, datu bāzē, e-pastam. Sādā gadījumā darba efektivitāte ir tieši atkarīga no informācijas piegādes procesa (8).…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register