Pētījuma rezultāti parāda, ka karotinoīdu saturs svaigās dillēs, selerijās un pētersīļos ir lielāks nekā kaltētos šo garšaugu paraugos. Karotinoīdu saturs svaigos diļļu paraugos ir par 31,24 %, seleriju paraugos- par 29,78 %, bet pētersīļu paraugos- par 32.03 % lielāks nekā attiecīgos kaltētu garšaugu paraugos.
Savukārt, starp svaigiem pētersīļu un diļļu paraugiem karotinoīdu satura atšķirība arī neliela- 3.388 mg%, bet nedaudz vairāk no šiem diviem paraugiem atšķiras karotinoīdu saturs svaigās selerijās- par 12.127 mg% mazāk nekā dillēs un par 8.739 mg% mazāk nekā pētersīļos.
Izmantojot pētījumā iegūtos datus apstiprinās izvirzītā hipotēze - svaigos diļļu, seleriju un pētersīļu paraugos ir lielāks karotinoīdu saturs.
SECINĀJUMI
1. Izmantojot pētījumā iegūtos datus apstiprinās izvirzītā hipotēze - svaigos diļļu, seleriju un pētersīļu paraugos ir lielāks karotinoīdu saturs nekā kaltētos garšaugos.
2. Karotinoīdu saturs svaigos diļļu paraugos ir par 31,24 %, seleriju paraugos- par 29,78 %, bet pētersīļu paraugos- par 32.03 % lielāks nekā attiecīgos kaltētu garšaugu paraugos.
3. No analizētajiem garšaugiem vislielākais karotinoīdu saturs ir svaigās un kaltētās dillēs, bet vismazākais - svaigās un kaltētās selerijās.
…