Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:294848
 
Author:
Evaluation:
Published: 09.06.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Ievads    2
2.  Darba aizsardzības sistēmas sākotnējais pārskats    4
  Darba aizsardzības organizatoriskā struktūra    4
  Darba aizsardzības dokumentācija    5
  Darba aizsardzības sistēmas sākotnējā stāvokļa apraksts    7
  Darba vides iekšējā uzraudzības veikšana    10
  darba vides iekšējās uzraudzības plānošana    10
  piemērotās riska novērtēšanas metodes raksturojums    12
  darba vides riska novērtēšana    13
  darba vides iekšējās uzraudzības īstenošana    27
  (preventīvo pasākumu plānošana)    29
3.  Secinājumi    29
Extract

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību „X” ir privāts uzņēmums, kura komercdarbības veids ir apģērbu mazumtirdzniecība, kas tiek realizēta caur veikalu tīklu.
Sabiedrība ir dibināta 1998.gadā, Rīgā un no šī brīža ir nepārtraukti attīstījusies. Līdz 2000.gadam sabiedrība ir attīstījusi remonta piederumu vairumtirdzniecību, bet sākot ar 2000. gadu pilnīgi pārorientējās uz apģērbu mazumtirdzniecību. No maza uzņēmuma 1998. gadā SIA „X” kļuva par kopumā četru apģērbu mazumtirdzniecības veikalu turētāju, šobrīd strādā divi lielākie. Telpas veikaliem tiek iznomātas Rīgas centrā.
Uzņēmumā ir izveidotas dažas struktūrvienības: finanšu un administratīvā, pamatdarbības un ārējo attiecību struktūrvienības. Uzņēmumā ir nodarbināti apmēram 14 darbinieki, no kuriem ap 9 cilvēkiem ir nodarbināti veikalos, bet pārējie ir administratīvais un apkalpošanas personāls.
Mūsu darbs ir nepārtraukti un cieši saistīts ar komunikāciju un marketingu. Tiekoties pēc radošas un patīkamas darba atmosfēras, pieņemot darbā darbinieku mēs ņemam vērā pirmkārt viņa komunicēšanas spējas un kultūras līmeni, kā arī bez šaubām ir svarīga profesionālā sagatavotība un spēja mācīties. Tas ir svarīgi, lai darba procesā rastos pēc iespējas mazākā psiholoģiskā slodze gan darbinieku vidū, gan kontaktējoties ar pircējiem. Vēl viens specifisks aspekts mūsu darbā ir pastāvīga saskarsme ar apģērbiem, dažādiem audumiem un materiāliem, kas var būt dažādu alerģisko reakciju izraisītāji.
Mēs apzināmies, ka darba vides uzlabošana ir mūsu dzīvotspējas un panākumu ķīla. Tālab Sabiedrības veikali tiek aprīkoti ar ugunsdrošības ierīcēm, ventilācijas iekārtām un daudzām citām, kuras padara darba vidi drošāku, ērtāku un atbilstošāku mūsdienas likumdošanas prasībām. Darbā netiek izmantotas bīstamas iekārtas un pat lifti mūsu veikalos nav ierīkotas. Taču ir citas apģērbu remontēšanas ierīces, kuru izmantošana notiek atbilstoši ražotāja lietošanas instrukcijām un kuru pārbaudes notiek regulāri. Ugunsdrošības sistēma un ierīces iziet periodiskās pārbaudes pie kvalificētā speciālista atbilstoši Ugunsdrošības noteikumiem. Par elektrodrošību ierīču un komunālo pakalpojumu drošu darbību ir norīkoti telpu īpašnieku atbildīgas personas. Sakarā ar to, „Latvenergo” izstrādātā elektrodrošības standarta ieviešanai ir nepieciešama saskaņošana ar nomāto telpu īpašniekiem. Iepazīstināšana ar iekšējās kārtības noteikumiem un ievadinstruktāža tiek veikta katram jaunajam darbiniekam stājoties darbā, pārliecinoties par tajā apgūto informāciju pārrunās. Kārtējas instruktāžas tiek novadītas pēc nepieciešamības un mainoties darba apstākļiem, un tomēr vēlams, lai šis process tiktu precīzāk nostiprināts dokumentāli un organizēts periodiski atbilstoši likumam. Katrs uzņēmumā nodarbinātais iziet obligāto veselības pārbaudi atbilstoši to darbinieku sarakstam, kuri pakļauti veselībai kaitīgo darba vides faktoru iedarbībai vai nodarbināti īpašos apstākļos.
Neapstājoties uz sasniegtā, ar vēlēšanos attīstīt darba procesu šobrīd īstenojam ieplānotu organizētās darba aizsardzības sistēmas ieviešanu un dokumentācijas sakārtošanu. Šī mērķa sasniegšanai tiek ieviesta turpmāk izklāstītā darba aizsardzības sistēma.…

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −7,98 €
Work pack Nr. 1166560
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register