Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
12,99
You save:
2,34 (18%)
Discounted price*:
10,65
Purchase
Add to Wish List
ID number:854173
Author:
Evaluation:
Published: 11.06.2008.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Materiālā atbildība   
1.1.  Materiālās atbildības veidi prakses uzņēmumā   
1.2.  Materiālās atbildības līguma noformēšana   
1.3.  Darba devēju un darbinieku pienākumi materiālo vērtību saglabāšanā   
2.  Vadības process uzņēmumā   
2.1.  Prakses uzņēmuma struktūra   
2.2.  Vadības līmeņi un to funkcijas   
2.3.  Vadītāja vadības stils   
2.4.  Vadītāja peronība, individuālais stils, autoritāte   
2.5.  Vadītāja attiecības ar darbiniekiem, konfliktsituāciju risināšana   
3.  Paškontrole   
3.1.  Paškontroles mērķi, uzdevumi, tās raksturojums saistībā ar prakses uzņēmumu   
3.2.  Sanitāro normu ievērošanas un kvalitātes kontrole prakses uzņēmumā   
4.  Uzņēmuma saimnieciskās darbības galvenie radītāji   
4.1.  Preču apgrozījuma uzskaite un analīze uzņēmumā   
4.1.1.  Apgrozījuma plānošana   
4.1.2.  Apgrozījuma uzskaite atsevišķos periodos   
4.1.3.  Apgrozījuma uzskaite, analīze   
4.1.4.  Preču apgrozījuma palielināšanas iespējas   
4.2.  Materiālo vērtību uzskaite, atskaišu veidi, to sastādīšanas kārtība, termiņi   
4.2.1.  Pamatlīdzekļi, to raksturojums   
4.2.2.  Mazvertīgais inventārs, to raksturojums   
4.2.3.  Pamatlīdzekļu un māzvērtīgā inventāra uzskaite   
4.2.4.  Inventarizācija prakses uzņēmumā, dokumentu noformēšana   
4.2.5.  Nolietojuma aprēķiņāšana   
4.3.  Grāmatvedības uzskaites organizācija uzņēmumā   
4.3.1.  Grāmatvedības struktūras raksturojums prakses uzņēmumā   
4.3.2.  Uzņēmuma konta plāns   
4.3.3.  Kases un bankas dokumenti   
4.3.4.  Kases un bankas dokumentu noformēšana   
4.3.5.  Uzņēmuma nodokļu veidi   
4.3.6.  Uzņēmuma nodokļu veidu raksturojums   
4.3.7.  Uzņēmuma nodokļu veidu aprēķināšana   
4.3.8.  Uzņēmuma nodokļu pārskaitīšana Valsts budžetā   
4.3.9.  Grāmatvedības dokumentu klasifikācija   
4.3.10.  Grāmatvedības dokumentu veidi uzņēmumā   
4.4.  Uzņēmuma gada pārskats   
4.4.1.  Bilance   
4.4.2.  Peļņas un zaudējuma aprēķins   
4.4.3.  Naudas plūsmas aprēķins   
4.4.4.  Pielikums, ziņojums, to analīze   
4.4.5.  Statistiskie pārskati   
5.  Uzņēmuma darbības izvērtējums, attīstības perspektīvas, priekšlikumi   
5.1.  Uzņēmuma darba vērtējums   
Extract

Prakses laikā es stradāju vienā no Rīgas rajona krodziņā ar nosaukumu „ XXX”, kura atrodas Jurmalas gatvē 35, Rīgā.
Uzņēmumā valda stingrie noteikumi par iekšējiem darba kartības noteikumiem, ūgunsdrošību, apģerba hiģiēnu un riska analīzes kritiskajos kontroles punktos. Visiem darbiniekiem obligāti jāveic pārtikas produktu sanitāro ekspertīzi vai nu organoleptiski, vai gadījumā ja radījušas aizdomas par nekvalitatīvo pārtiku, tad jāveic laborotorisku ekspertīzi, lai izvairītos no nekvalītatīvas pārtikas nokļušanu uzturā. Ja darbinieks neievero šos noteikumus, priekšnieks uzliek sodu ka bridinājumu vai naudas izteiksmē.
Šie noteikumi ir novietoti redzamā vietā, lai atgadinātu darbiniekiem par viņa pienakumiem.
Uzņēmums pieder tikai vienam īpašniekam. Uzņēmumām ir ierobežota mantiskā atbildība, un tās nozīme ka īpašnieks atbild tikai ar uzņēmumā ieguldītā īpašuma daļu, bet viņš neatbild ar savu personisko mantu.
Katrs darbinieks, kurš strādā uzņēmumā paraksta līgumu, par pilnu mantisku atbildību (paraugs Nr.1) un materiālā atbildība iestājas visiem darbiniekiem, ar kuriem tiek noslēgts darba līgums.

Līgumā tiek aprakstīti Darba devēju un darbinieku pienākumi materiālo vērtību saglabāšanai:

Darba devēja pienākumi:
Darba devēja pienākums radīt apstakļus, kas nepieciešami darbiniekam uzticētās mantas saglabāšanai, iepazistināt darbinieku ar likuma paredzēto atbildību par darba devējam nodarītiem zaudējumiem, kā arī materiālo vērtību saglabāšanas, pieņemšanas, apstrādes un pārdošanas instrukcijām, normatīviem un noteikumiem.
Uzņēmumā „ XXX” direktors kontrolē grāmatveža, šef pavāra un darba vadītāja darbus. Šef pavārs ir atbildīgs par virtuves darbiniekiem, bet darba vadītājs savukārt kontrolē bārmeņa, viesmīļu un apkopējas darbu. Uzņēmuma īpašnieks ir ļoti kompetents cilvēks un pieklausas pie katra darbinieka priekšlikumiem, bet pēc tām izanalizējot visus priekšrocības un trūkumus pieņem lēmumu. Uzņēmuma darbinieku skaits ir 14 cilvēki un tas ļoti atvieglo direktora darbu, jo kolektīvs ir draudzīgāks netā lielos uzņemumos.
Organizatoriska struktūra uzņēmumā ir līdzīga funkcionālai struktūrai.…

Author's comment
Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Kvalifikācijas prakses atskaite”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/854173

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register