Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:266373
 
Author:
Evaluation:
Published: 10.09.2021.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
Time period viewed: 2016 - 2020 years
2021 - 2025 years
Extract


Integritāte un konfidencialitāte. Personas dati tiek apstrādāti, nodrošinot atbilstošu drošību, tostarp aizsardzību pret neatļautu vai nelikumīgu apstrādi, nejaušu nozaudēšanu, iznīcināšanu vai sabojāšanu, izmantojot atbilstošus tehniskos vai organizatoriskos pasākumus.
(Latvijā arī līdz šim ir bijuši spēkā MK noteikumi, kuri nosaka organizatoriskus un tehniskus pasākumus, kādi pārziņiem ir jāievēro, apstrādājot datus. Tā ir virkne drošības pasākumu, kas nodrošina, ka pārziņa rīcībā esošais datu kopums nav pieejams citām personām, tai skaitā uzņēmuma darbiniekiem, kuru darba pienākumi neparedz konkrēto personas datu apstrādi.)
Pārskata atbildība. Šis princips zināmā mērā ir jaunums. Tas paredz datu pārziņa pienākumu uzskatāmi parādīt, kā viņš ievēro datu aizsardzības principus, ņemot vērā to, ka datu subjektam pašam ne vienmēr ir zināšanas un līdzekļi, lai kontrolētu savu datu apstrādi.
Datu apstrāde nav aizliegta. Taču, tāpat kā līdz šim, lai būtu drošība, ka personu datu apstrāde ir likumīga, katram pārzinim ir godīgi jāatbild uz trim jautājumiem:
Kāds ir personas datu apstrādes mērķis – vai tas ir likumīgs un godprātīgs?
Kādu datu apstrāde ir nepieciešama, lai sasniegtu mērķi? Kāds ir iespējamais mazākais datu apjoms, lai mērķi varētu sasniegt?
Vai mērķa sasniegšanai nepieciešamo personas datu apstrādei ir tiesisks pamats? Jebkurai personas datu apstrādei ir nepieciešams pamatojums.

Secinājumi un priekšlikumi:
Informācijas tehnoloģiju attistība nemitīgi progresē, un informācijas izplatīšanas neierobežotās iespējas var novest pie personas privātās dzīves aizsardzības pārkāpumiem.
Personas tiesība uz privātumu ir vieno no pamattiesībām, kuras aizsardzībai civiltiesiskie līdzekļi nav pietiekami, tāpēc šādā situācijā valsts uzdevums ir nepieļaut pārkāpumus.
Datu apstrādes industrijai ir starptautisks raksturs: liels datu apjoms katru dienu fiziski vai pa datu pārraides tīkliem šķērso valstu robežas un rada draudus personas privātumam.
Informācijas apstrādes iespēju attīstības ātrums apsteidz to normatīvu izstrādi, kas šos procesus regulē. Tas nozīmē, ka var tikt pārkāptas personu tiesības.

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1387474
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register