Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:980674
 
Author:
Evaluation:
Published: 24.05.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
  Izvēlējāmies, jo    5
  Situācija    6
  Finanses    8
  Izejvielas    9
  No izejvielām līdz galaproduktam    11
  Process    12
  Mūsu mērķis    14
  Biogāzes aizmantošana    15
  Izmantošana    16
  Darba telpas    17
  Personāls    18
  Saistība ar ķīmiju    19
  Biogāzes tehnoloģiju priekšrocības    20
Extract

Ievads
Šobrīd interese par biogāzi arvien pieaug, jo globālā līmenī tiek izskatītas iespējas aizstāt fosilos kurināmos ar enerģiju, kas ražota no atjaunojamajiem enerģijas avotiem.
Ir radusies nepieciešamība atrast vides aizsardzības ziņā ilgtspējīgu risinājumu kūtsmēslu un organisko atkritumu apstrādei un otrreizējai pārstrādei.

Izvēlējāmies, jo
Viena no mūsdienu sabiedrības galvenajām vides problēmām ir pieaugošais atkritumu daudzums.
Biogāzes ražošana anaerobās fermentācijas ceļā ir uzskatāma par optimālu risinājumu dažāda veida organisko atkritumu pārstrādei, pārvēršot šos atkritumus atjaunojamā enerģijā un organiskajā mēslojumā.

Situācija
Ir novērots, ka Eiropai ir ievērojams potenciāls, lai palielinātu pašreizējo biogāzes ražošanu, kas balstīta uz dažādiem lauksaimniecības izejvielu veidiem.
Pēc ES paplašināšanās jaunajām Austrumeiropas dalībvalstīm arī ir jāizmanto savs biogāzes potenciāls un jāgūst no tā labums.

Biogāzes izmantošana Latvijā ir krustcelēs. Ir pieredze biogāzes ražošanā poligonos un notekūdeņu attīrīšanas stacijās un ir meklējumi biogāzes ražošanai fermās un zemnieku saimniecībās.

Izejvielas
Biogāzes iegūšanai nepieciešamas iekārtas, kas izmanto tādus lauksaimniecības substrātus kā:
kūtsmēsli un vircas,
augu atliekas,
enerģētiskās kultūras,
agrorūpniecības un pārtikas ražošanas organiskos atkritumus,
mājsaimniecību un sabiedriskās ēdināšanas organiskos atkritumus.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register