Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:322232
 
Author:
Evaluation:
Published: 12.03.2019.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 22 units
References: Used
Time period viewed: 2016 - 2020 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  ĀBOLU SIDRA PAGATAVOŠANAI NEPIECIEŠAMĀS IZEJVIELAS    4
  Āboli    4
  Raugs    5
  Cukurs    6
  Sulfīti – SO2    6
  Ozolkoka koksne    7
2.  PRODUKTU RAŽOŠANAS TEHNOLOĢISKĀ SHĒMA, GALVENIE PARAMETRI UN TO KONTROLE    8
  Ābolu piegāde un izkraušana    9
  Ābolu mazgāšana un smalcināšana    9
  Sasmalcinātās masas presēšana    9
  Dzesēšana    9
  Raudzēšana    9
  Sulfīti – stabilizators    10
  Ozolkoka koksnes pievienošana    10
  Kupažēšana    10
  Dzesēšana    10
  Karboksilēšana jeb piesātināšana ar CO2    10
  Filtrēšana    11
  Pildīšana pudelēs un pārdošana    11
3.  TEHNOLOĢISKO IEKĀRTU APRAKSTS UN DARBĪBAS PRINCIPS    12
  Tvertnes    12
  Šķirošanas-skalošanas konveijers    13
  Ābolu mazgātājs    13
  Elevators    14
  Smalcinātājs    15
  Ābolu prese    15
  Dzesētājs    16
  Zobratu rotācijas sūknis    17
  Centrbēdzes sūknis    18
  Piesātināšana ar CO2    19
  Filtrācija    19
  Produkta pildīšana    20
  SECINĀJUMI    22
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    23
Extract

SECINĀJUMI
1. Sidra ražošanai nepieciešams izvēlēties attiecīga skābuma, salduma un tanīnu satura ābolus, kas dotu nepieciešamo sidra pH, konsistenci un garšu.
2. Sidra ražošanas process nav sarežģīts, taču tas ir laikietilpīgs, kuram nepieciešama precizitāte un iepriekšējas zināšanas par procesa norisi.
3. Svarīgi noskaidrot kāda veida un ar kādu garšu sidrs tiks ražots, lai varētu aprēķināt attiecīgo rauga, cukura un pārējo izejvielu daudzumu.
4. Lai izdotos kvalitatīvs sidrs un tiktu ietaupīti līdzekļi, nepieciešams izveidot telpu, kas atbilst iekārtu parametriem, kā arī nodrošināt attiecīgo temperatūru, ko var panākt, piemēram, novietojot nostādināšanas/raudzēšanas tvertnes pagrabos.
5. Pēc fermentācijas sidrs nedaudz dzirkstī, taču, lai dzirkstīšanu palielinātu, nepieciešams papildus piesātināt ar ogļskābo gāzi.

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register