Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:996296
 
Author:
Evaluation:
Published: 18.04.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Juridiskais fakts    4
2.  Adopcijas apstiprināšanas kārtība    6
2.1.  Vispārīgie noteikumi    6
2.2.  Adopcijas dalībnieku piekrišana    7
2.3.  Adopcijas pieteikums un citi adopcijai nepieciešamie dokumenti    8
2.4.  Bāriņtiesa lēmums par adoptējamā nodošanu aprūpē    10
3.  Raksturīgās problēmas adopcijas procesā, ieteikumi kā tās novērst    15
4.  Adopcijas institūts citu valstu normatīvajos aktos    20
  Nobeigums    27
  Izmantotā literatūra    28
Extract

Visnopietnākais un pilnvērtīgākais veids kā bērnam dot jaunu ģimeni ir adopcija. Adopcija kā juridisks fakts rada jaunas tiesiskās attiecības.
Kādā ziņā jaunas tiesiskās attiecības?
Pirmkārt, raugoties no juridiskās puses, adopcijas rezultātā pilnībā mainās adoptējāmā bērna tiesiskais statuss, proti, bērnam principā maina tā vecākus, uzvārdu, radiniekus, tāpat tam nāk saturā pilnīgi jaunas tiesības un pienākumi. Tāpat zināmā mērā tiesiskais statuss mainās arī personai, kas bērnu adoptē, proti, tā kļūst par bērna vecāku. Rezultātā likums (attiecīgās tiesību normas) pusēm sakārto, izveido jaunas tiesiskās attiecības. Tātad pēc tam, kad adopcija ir atstiprināta tiesā, adopcijā iesaistītās personas vairs nav adoptētājs un adoptējamais, bet gan vecāki/-s un bērni/-s un, nu visa likumdošana, ietverot visas tiesības un pienākumus, kas attiecas uz vecāku un bērnu attiecībām, attiecas arī adoptēto un adoptētāju.
Otrkārt, no psiholoģiskās puses, ar tiesību normu palīdzību gan bērnam , ko adoptē, gan personai, kura adoptē dod iespēju veidot kopā jaunu ģimeni, kur abas puses var viena otrai sniegt atbalstu un mīlestību, ko nav saņēmušas pirms tam. Protams, adopcijas institūtu regulējošās tiesību normas par prioritāti uzskata bērna interese, tas ir saprotams, jo bērns pats nav spējīgs aizstāvēt savas interese, taču adopcijas rezultāta, domāju, ieguvēji ir arī jaunie vecāki. Bērna īstie vecāki nav varējuši vai nav gribējuši bērnu audzināt un sniegt viņam ģimeni, savukārt, bieži personām, kuras nolemj adoptēt bērnu vai nav bijis iespējas kļūt par sava bērna vecākiem vai vienkārši ir vēlme dod iespēju augt saprotošā ģimenē kādam mazulim, kam ar to nav paveicies. Adopcijas rezultātā šīs personas satiekas un var izpildīt adopcijas galveno uzdevumu- sniegt bērnam harmonisku, ģimenisku vidi.
Tātad darba uzdevumi ir sekojošie: pirmajā nodaļā sniegt īsi, konstruktīvi izstāstīt par to, kas ir juridiskais fakts un tā saistību tieši ar adopciju. Otrajā nodaļā par adopcijas procesu tiek stāstīts no juridiskā viedokļa, proti, tiek detalizēti apskatītas adopcijas institūtu regulējošās tiesību normas. Savukārt, darba trešajā nodaļā tiek atspoguļots adopcijas kārtības apstiprināšanas process no bāriņtiesu, bērnu namu darbinieku viedokļa, proti, tiek saistībā ar pētāmo tēmu analizētas šo darbinieku izteiktās domas dažādos informācijas avotos, kā arī ir intervija ar Alūksnes pilsētas bāriņtiesas priekšsēdētāju. Visbeidzot, domāju, darbs nebūtu gana pilnīgs, ja netiktu salīdzinātas adopcijas institūtu regulējošās tiesību normas citu valstu normatīvajos aktos ( proti, Francijas Republikas Civillikums un Krievijas Federācijas Ģimenes kodekss) ar mūsu valsts tiesību normām.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,48 €
Work pack Nr. 1177747
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register