Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:388948
 
Author:
Evaluation:
Published: 06.09.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 14 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Konservanti, to jēdziens, konservēšanas metodes    3
2.  Konservanti un to izmantošana piena rūpniecībā saskaņā ar Latvijas likumdošanu    4
3.  Piena rūpniecībā izmantotie konservanti    8
4.  Piena antibakteriālās un antimikrobiālās vielas, to pielietojums piena produktu ražošanā    10
  Secinājumi    13
  Literatūras saraksts    14
  Pielikums    16
Extract

Secinājumi
Piena antibakteriālām vielām ir tikai un vienīgi bioloģiskā izcelsme, atšķirībā no konservantiem, kurus iegūst arī sintētiski. Līdz ar to var secināt, ka šīm vielām nav nekādas kaitīgās ietekmes uz cilvēku veselību.
Savukārt daži konservanti postoši iedarbojas uz vitamīniem. Citiem piemīt vāja vai spilgti izteiktā kancerogēnā mijiedarbība. Ļoti daudzi sintētiski konservanti ir spējīgi izsaukt alerģiju, līdz pat astmas lēkmēm, galvassāpes un nelabumu, īpaši cilvēkiem ar noslieci uz alerģiskām reakcijām. Īpaši bīstama konservantu grupa ir nitrāti un nitrīti. Nonākot organismā, tie kāvē skābekļa apgūšanu ar organisma šūnām. Bez tam, nitrāti un nitrīti izveido jaunus savienojumus, ko sauc par nitrozamīniem un kuri izsauc onkoloģiskas saslimšanas un pazemina imunitāti.
Tomēr uz olbaltumvielu, tauku un ogļhidrātu saglabāšanu pārtikas produktos, kā arī uz to turpmāko sagremojamību cilvēka gremošanas traktā, neiespaido nedz pozitīvi, nedz negatīvi neviens zināms konservants.
Piena pārstrādes rūpniecībā jebkurām piena produktam ir paredzēta termiskā apstrāde, tas nozīme, ka pasterizētā, sterilizētā pienā un pienā, kas tika apstrādāts ultrā augstās temperatūrās izmainās piena ķīmiskais sastāvs, līdz ar to samazinās pienā esošo baktericīdo vielu un antivielu daudzums. Tadējādi piena antimikrobiālās vielas nevar nodrošināt tādu pašu efektu kvalitātes ziņā kā konservanti.
Kaut arī konservanti (pārtikas piedevas) vairumā gadījumu nav derīgi cilvēka veselībai. Bet itin bieži ražotāji ir spiesti izmantot tos produkcijas ražošanas tehnoloģiskā procesa īpatnību dēļ. Daudzi ražotāji cenšās minimizēt konservantu daudzumu savā produkcijā. Par spīti nepatikšanām veselībai, kuras sola konservanti, atteikties no tiem šodien ne vienkārši ir sarežģīti, bet vispār ir neiespējami. Jo tieši konservanti radīja tādu pārtikas produktu asortimentu, kādu mēs zinām šodien.


Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1333736
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register