Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:725882
 
Author:
Evaluation:
Published: 10.02.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads   
  Starptautiskās sadarbības nepieciešamības pamati vides aizsardzības jautājumos   
  Starptautisko ekoloģisko tiesību principi   
  Apkārtējās vides aizsardzības starptautiskās organizācijas   
  Ieskats atsevišķu apkārtējās vides komponentu aizsardzības tiesiskajos aspektos   
  Dzīvnieku pasaules aizsardzība   
  Augu pasaules aizsardzība   
  Bioloģiskās daudzveidības aizsardzība   
  Vides aizsardzība, kā viens no cilvēka tiesību aizsardzības komponentiem   
  Noslēgums   
Extract

Divdesmitā gadsimta otrajā pusē vides aizsardzība pasaulē izvērsās par vienu no vissvarīgākām tiesību sargāšanas nozarēm, jo bruņošanas sacensības, masu iznīcināšanas ieroči, nesaprātīgas industrializācijas, kodolenerģētikas, vides urbanizācijas un lauksaimniecības ķimizācijas rezultātā strauji pasliktinājās cilvēka un dzīvās dabas pastāvēšanai nepieciešamie dabiskās vides apstākļi.
Vairākkārtīgas lielo tankkuģu sadursmes un avārijas satricināja jūras vidi ārkārtīgi lielās teritorijās. Ne mazāk lielu triecienu vides stāvoklim deva cilvēces gadsimtiem ilgi piekoptā nesaudzīgā lopkopība un mežu milzīgu teritoriju izciršana sabiedrības saimnieciskajām vajadzībām neievērojot to pareizas atjaunošanas kritērijus, kas rezultātā sekmēja milzīgu dzīvās, ražīgās zemes pārtapšanu tuksnešos. Arī tropu mežu masveida izciršana globālā mērogā krasi samazināja skābekļa dabisko atražošanu.
Papildus minētajam ārkārtīgi lielu triecienu deva un joprojām turpina dot strauja cilvēces tehnoloģiju attīstība, kā rezultātā dienu no dienas aizvien lielākā teritorijā tiek saārdīts ozona slānis, tiek aizvien vairāk piesārņotas zemeslodes ūdens krātuves, tiek palielināts radiācijas līmenis, kas sekmē cilvēku veselības stāvokļa strauju pasliktināšanos, kā arī sabiedrības indivīdu dzīves ilguma samazināšanos, kā rezultātā, kā liecina statistikas dati, daudzās valstīs, tai skaitā arī Latvijā, iedzīvotāju mirstības līmenis ievērojami pārsniedz dzimstības līmenis. Bez tam visi šie faktori apdraud ne vien cilvēku, bet arī visas dzīvās dabas turpmāko pastāvēšanu, uz ko norāda pēdējos gados aizvien vairāk manāmas straujas klimata izmaiņas.
Visi šie globalizācijas procesi un to rezultātā pastāvošās briesmas visām dzīvām radībām, lika aizdomāties un pievērst lielāku uzmanību vides aizsardzībai un cīņai par vides elementu saglabāšanu, atjaunošanu un uzlabošanu.
Dotā darba galvenais mērķis ir raksturos valstu starptautiskās sadarbības pamatus apkārtējās vides aizsardzības jautājumos, noskaidrot apkārtējās vides aizsardzības principus, atklāt to būtību un nozīmi, kā arī minēt galvenos starptautiskos tiesību aktus, kuros tie ir nostiprināti. Papildus dotā darba autore piedāvās aplūkot atsevišķus apkārtējās vides komponentu, tai skaitā dzīvnieku un augu pasaules, kā arī bioloģiskās daudzveidības aizsardzības tiesiskos aspektus, vienlaicīgi nosakos galvenos tiesību aktus, pēc kuriem valstīm ir jāvadās apskatāmo vides komponentu aizsardzības realizēšanas procesā. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,98 €
Work pack Nr. 1184567
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register