Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:800001
 
Evaluation:
Published: 19.12.2012.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 40 units
References: Used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    4
1.  ANALĪZES DAĻA    5
1.1.  Uzņēmējdarbības vispārīgais raksturojums Latvijā    5
1.2.  Nozares raksturojums    8
1.3.  Uzņēmuma raksturojums    13
1.4.  Uzņēmuma SVID analīze    18
1.5.  Teorētiskais pamatojums projekta priekšlikumu izstrādāšanai    20
2.  PROJEKTA DAĻA    24
2.1.  Suliņu pārstrāde un izmantošana    24
2.2.  Iestāšanās LTRK    25
2.3.  Mārketinga efektivitātes uzlabošana    27
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    32
  BIBLIOGRĀFISKAIS SARAKSTS    34
Extract

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Secinājumi:
• Uzņēmējdarbības Latvijā attīstību kavējošie faktori ir stabila pieprasījuma trūkums, ilgs komercstrīdu risināšanas process un tas, ka jaunajiem uzņēmējiem pietrūkst informācijas un prasmju, lai izmantotu pieejamos finanšu līdzekļus, kā arī traucē birokrātiskie šķēršļi.
• Uzņēmējdarbības attīstību Latvijā veicina tas, ka ir iespējams reģistrēt uzņēmumus ar samazinātu pamatkapitālu, kā arī vienlaikus ar pieteikumu par komersanta ierakstīšanu komercreģistrā var iesniegt pieteikumu reģistrācijai PVN maksātāju reģistrā.
• Piena pārstrādes nozarei ir svarīga loma kopējā Latvijas pārtikas ražošanas sektorā, jo piena produktu ražošana sastāda 21% no visas pārtikas produktu ražošanas valstī.
• Piena pārstrādes nozares attīstību kavējošie faktori ir zemi piena pārstrādes apjomi salīdzinot, piemēram, ar Lietuvu, palielinās piena kā izejvielas īpatsvars piena produktu eksportā, kā arī tas, ka valdība nav gatava izskatīt jautājumu par PVN likmes samazināšanu pārtikas, tai skaitā, arī piena produktiem.
• Piena pārstrādes nozares attīstību sekmē piena produktu cenu palielinājums pasaules tirgū, kas veicina piena produktu eksporta kopējās vērtības palielināšanos.
• Lielāko piena pārstrādes uzņēmumu sešinieku veido AS „Rīgas piena kombināts”, AS „Valmieras piens”, AS „Preiļu siers”, AS „Tukuma piens”, SIA „Rīgas piensaimnieks”, AS „Limbažu piens”, kas pārstrādā 80,2% no kopējā Latvijā pārstrādātā piena.
• AS „Tukuma piens” ieņem 33% lielu tirgus daļu piena pārstrādes nozarē un ir ceturtais lielākais piena iepircējs Latvijā.
• Lai paaugstinātu konkurētspēju, uzņēmuma rīcībā jābūt resursiem un spējām, ar kuru palīdzību uzņēmums var attīstīt tā atšķirīgās prasmes un veidot konkurētspējīgās priekšrocības četros virzienos: efektivitāte, kvalitāte, jaunievedumi un klientu vēlmju apmierināšana.
• AS „Tukuma piens” stiprākās puses ir laba uzņēmuma reputācija, kvalitatīvi produkti un tirgus līdera pozīcija jogurta un krējuma produktu grupās Latvijā.
• Uzņēmuma vājākās puses ir nepietiekama produktu virzīšana tirgū un tas, ka uzņēmums nav Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras biedrs.

Priekšlikumi:
• AS „Tukuma piens” ir jāturpina aktīvi investēt savā attīstībā un jaunu produktu izstrādē, jo tas palīdz nosargāt jau esošo tirgus daļu un iekarot jaunus tirgus.
• Uzņēmumam jāuzsāk piena pārstrādes un biezpiena ražošanas blakusprodukta – suliņu – tālāka izmantošana, lai maksimāli pārstrādātu un izmantotu visas piena sastāvdaļas un samazinātu vides piesārņojumu.
• AS „Tukuma piens” jākļūst par Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras biedru, kas ļautu uzņēmumam attīstīt eksporta tirgu un atrast jaunus klientus un biznesa partnerus.
• Uzņēmumam jāizvērš mārketinga aktivitātes sociālajos tīklos, kas palīdzētu uzlabot komunikāciju ar patērētājiem un attīstītu uzņēmuma zīmolvedību.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register