Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:754620
 
Author:
Evaluation:
Published: 29.11.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Pēc Kolumba Amerikas atkāšanas ieceļojušie klejotāji, šākotnēji pārsvarā no Eiropas, vēlāk arī no citām pasaules daļām, atveda līdzi jauno pasauli arī augus un sēklas, destilēšanas un brūvēšanas tehniku un receptes, lai pagatavotu savu viskiju, konjaku, džinu, savu augļu degvīnu.
Amerika bija arī kokteiļu šūpulis. Ne mazums kokteiļu tika tukšoti uz tradicionālo gaiļu cīņu uzvarētāja gaiļa īpašnieka veselību. Sākumā malkoja dzērienus tīrā veidā, vēlāk lēja pa diviem un trim dzērieniem kopā. Dzērienus centās saliet iespējami krāsaini, atdarinot gaiļa asti, no šejienes arī cēlies kokteiļa nosaukums – Cocktail, kas tulkojumā no angļu valodas nozīmē „gaiļa aste”.
Rakstiski vards „kokteilis” pirmo rezi tiek minēts 1802. gadā. ASV žurnāls „The Balance” deva tādu šā vārda raksturojumu: „Kokteilis ir uzbudinošs dzēriens, kas sastāv no dažādiem alkoholiskiem dzērieniem, cukura, ūdens un rūgtajiem uzlējumiem”.
Laikam ejot tika izdomata vieta kur zeltrači, zemnieki un kovboji varēja iestiprināties ar kādu dzērienu-bārs. Pirmie bāri bija ļoti primitīvi-tajos bija vienkārša lete, kas kalpoja kā aisargvalnis no klientiem, kuri neievēroja likumus, un pāris dzerieni. Sākumā bārā klienti ilgi neuzturējās, jo tad tas tā nebija pieņemts, bet laikam ejot viss mainījās. Ar laiku bāros parādījās vairāk dzērienu un bāra aprīkojums kļuva ērtāks klientiem un bārmenim.
Bāra valoda arī mūsdienās galvenokārt ir angļu valoda. Pamazām dzērienu veidi mainījās, radās jauni dzērieni, arī pats bārs ir kļuvis savādāks, taču šo apzīmējumu lieto vēl šodien.
Pirmais bārs tika nosaukts par „Cocktail bar”-šajā bārā tika piedāvāti tikai dzerieni. Zeltrači, kovboji un fermeri, nākot uz bāru sāka pieprasīt dažādas uzkodas un ēdienus un tā bāros tika ieviesti arī ēdieni. Ar laiku bāros izveidojās dažādas atšķirības un tā tos sāka klasificēt.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,98 €
Work pack Nr. 1187404
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register