Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:563242
 
Author:
Evaluation:
Published: 27.04.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Ieejot kafejnīcās, restorānos, bāros, daudzi vispirms pievērš uzmanību apkalpojošam personālam, lai tādējādi secinātu, vai ir vēlme šeit palikt, ieturēt maltīti un atpūsties, vai tomēr meklēt kādu citu vietiņu.
Viesmīļa un bārmeņa profesija vienmēr tikusi uzskatīta par pieprasītu. Un it sevišķi šis amats aktuāls šobrīd, kad Rīgā arvien vairāk tiek vērti vaļā restorāni un kafejnīcas.
Profesiju šobrīd var apgūt daudzās mācību iestādēs Rīgā, turklāt apmācību var apgūt gan ar pamatskolas, gan vidusskolas izglītību. Vienīgi jāņem vērā, ka, teiksim, par bārmeni var strādāt personas, kas nav jaunākas par 18 gadiem.
Labs viesmīlis un bārmenis is ne vien uzņēmuma seja, bet Rīgas viesiem rada pirmo priekšstatu par pilsētu. Bārmeņa profesija ir viena no sarežģītākajām plašajā profesiju klāstā. Lai to iegūtu, ir nepieciešamas īpašas teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas, uzskata Restorānu servisa skolas pasniedzējs, Latvijas viesmīļu un bārmeņu ģildes priekšsēdētājs, bārmenis ar vairāk nekā 30 gadu darba stāžu Jāzeps Arbidāns. Tomēr ne visi darba devēji pārzina viesmīļu un bārmeņu apmācības nianses līdz profesionālās kvalifikācijas iegūšanai. Rezultātā darbā tiek pieņemti dažādu kursu beidzēji, arī cilvēki bez profesionālās izglītības, un nereti notiek vilšanās par darbinieku nespēju veikt pienākumus. Tāpēc, pēc Arbidāna kunga domām, darba devējiem, domājot par sava uzņēmuma prestižu, vajadzētu izvēlēties darbiniekus ar atbilstošu izglītību.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register