Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:405049
 
Author:
Evaluation:
Published: 23.05.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Bioloģiskā lauksaimniecība un tajā iegūtais piens    4
  Secinājumi    9
  Izmantotā literatūra    10
Extract

Ievads

Pasaulē novērojama pieaugoša tendence izvēlēties veselīgu dzīves veidu. Tas tādēļ, ka cilvēki vēlas ilgāk būt jauni skaisti un veseli. Tādēļ cilvēki arvien biežāk izvēlas svaigus, ekoloģiski tīrus pārtikas produktus savā uzturā. Tos savukārt iegūst bioloģiskajā lauksaimniecībā.
Bioloģiskā lauksamniecība ir jauna, nesen sākusi attīstīties, lauksaimniecības metode, kuru pielietojot lauksaimniecības produkcijas ražošanā izmanto tādas tehnoloģijas, kuras pamatojas uz dabisko pašregulēšanās procesu veicināšanu, augsnes bioloģiskās aktivitātes palielināšanu un izslēdz sintētisko minerālmēslu un pesticīdu, kā arī ģenētiski modificēto organismu un to produktu lietošanu. Tādējādi bioloģiskā lauksaimniecība ļauj nenoslogot augsni ar ķīmiskiem mēslojumiem, līdz ar to uzlabojas ekoloģija. Mājdzīvnieki tiek turēti apstākļos, kas maksimāli ir pietuvināti dabiskajiem.
Šādi saimniekojot ir iespējams iegūt pārtikas produktus ar minimālu kaitīgu savienojumu daudzumu un tā saglabāt cilvēku veselību.
Daudzās valstīs tiek veikti pētījumi par dažādu bioloģiskajā lauksaimniecībā iegūto pārtikas produktu sastāvu, arī par pienu. Zinātniekiem ir pretrunīgi viedokļi par bioloģiskajā lauksaimniecībā iegūto produktu sastāvu un ietekmi uz cilvēka organismu.

Bioloģiskā lauksaimniecība un tajā iegūtais piens

Pēc Eiropas pārtikas institūta pētījumiem, Eiropas Savienības valstīs arvien pieaug to pircēju skaits, kas par galveno rādītāju pārtikas produktos uzskata to veselīgumu. Tas arī izskaidro palielināto pieprasījumu pēc ekoloģiski tīriem produktiem.
Ikviens ir dzirdējis likumsakarību – tu esi tas, ko tu ēd. Te nenovērtējamu ieguldījumu sniedz zemnieki, kas nodarbojas ar bioloģisko lauksaimniecību, nodrošinot patērētājus ar ekoproduktiem. Svarīgs šādas lauksaimniecības mērķis ir iegūt veselīgu un pilnvērtīgu pārtiku, izmantojot augsnē, augos un dzīvniekos noritošos dabiskos procesus.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1160383
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register