Zinātniski pētnieciskā darba tēma ir „Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos.” Darba autore... . Darbā aplūkotā tēma tika izvēlēta, lai noskaidrotu vai bioloģiski aktīvo savienojumu daudzums ir atšķirīgs dažādās ķirbju šķirnēs, un vai tas mainās, ja ķirbis tiek ietekmēts ar augstāku temperatūru. Darba prakstiskajā daļā tika izmantota titrimetriskā un kolorimetriskā metode.
Izvērtējot visus iegūtos rezultātus, var secināt, ka ķirbī ir samazinājies bioloģiski aktīvo savienojumu daudzums paaugstinātas temperatūras ietekmē. Kā arī tika secināts, ka ķirbja šķirne ar visbagātīgāko bioloģiski aktīvo savienojumu daudzumu vidēji ir „Riekstu” ķirbis, tādēļ autores izvirzītā hipotēze daļēji apstiprinājās.