Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:882139
 
Evaluation:
Published: 04.01.2022.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 37 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  cilvēktirdzniecība – klasifikācija, pazīmes, veidi, darbības mehānisms    5
2.  noziedzīga nodarījuma – cilvēktirdzniecības - atpazīšana    13
3.  cilvēku tirdzniecības gadījumu izmeklēšana    16
  kopsavilkums    21
  izmantotās literatūras un avotu saraksts    23
Extract

KOPSAVILKUMS
Pētījuma noslēgumā autoram vairs nav šaubu, ka cilvēktirdzniecība ir visnoziedzīgākais mūsdienu biznesa modelis, un viskomplicētākais un visbriesmīgākais no visiem noziedzīgo nodarījumu veidiem. Izpētot un izanalizējot pieejamos literatūru un citus informācijas avotus, autors nonāca pie šādiem secinājumiem:
1. Cilvēktirdzniecība ir viens no noziegumiem ar vislielāko upuru skaitu pasaulē un ir aktuāla problēma gandrīz visās pasaules valstīs, taču ir salīdzinoši maz pētīta (it īpaši Latvijā) un absolūti lielākā daļa sabiedrības neapzinās, ka verdzība joprojām pastāv mūsdienu pasaulē. Autors uzskata, ka ir jāveic sabiedrības plaša mēroga izglītošana šajā jomā. Tas varētu rezultēties ar sekmīgāku cilvēktirdzniecības gadījumus atklāšanu un ierobežošanu, mazinot potenciālo upuru riskus nokļūt verdzībā, kā arī veicinātu atbrīvoto upuru reabilitāciju un veiksmīgu atgriešanos normālā dzīvē.
2. Neskatoties uz nozieguma nežēlīgo raksturu, iesaistītās personas reti tiek sauktas pie atbildības vai tiek pie salīdzinoši mīkstiem sodiem, respektīvi, reālā tiesu praksē ir novērojama sekojoša situācija: persona, kas ir atbildīga par vairāku cietušo paverdzināšanu seksuālā eksplotācijā, vairāku gadu garumā pakļaujot šīs personas izvarošanai, ko fiziski veic neskaitāmi intīmpakalpojumu saņēmēji, saņem mazāku sodu nekā persona, kas ir notiesāta par vienu izvarošanas aktu. Vairumā jurisdikciju normatīvajos aktos noteiktie sodi par cilvēktirdzniecību ir absurdi maigi. Autora skatījumā, likumdevējiem būtu jānosaka sods par cilvēktirdzniecību (atkarībā no cilvēktirdzniecības veida), kas būtu pietuvināts sodam par prettiesisku nonāvēšanu vai pat bargākam. Pamatojums – slepkavības upuris cieš salīdzinoši neilgu laiku, bet cilvēktirdzniecības upuris esot verdzībā var ciest dienām, mēnešiem, gadiem vai pat gadu desmitiem, turklāt, arī atsvabināšanas gadījumā, upuris ir spiests dzīvot ar šo traumu un ciešanām visu atlikušo mūžu.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −8,48 €
Work pack Nr. 1389733
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register