Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:344575
 
Author:
Evaluation:
Published: 02.10.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 10 units
References: Used
Extract

Cilvēces evolūcijas procesā, veidojoties sabiedrībai, kā arī laika gaitā formējoties tiesiski valstiskiem veidojumiem – valstīm, radās nepieciešamība apzināt cilvēkus, kas mīt zināmās teritorijās un veikt viņu uzskaiti.
Valsts – viena no sabiedrības organizācijas formām, vienas augstākās varas tiesiski organizēts un vadīts noteikts cilvēku kopums konkrētā teritorijā. Valstij raksturīgas šādas pazīmes: vara, kurai piemīt patstāvība un suverenitāte; iedzīvotāji, kas pakļauti šai varai; teritorija, kuras robežās valsts vara darbojas.1
Ņemot vērā minēto iespējams apgalvot, ka valsts iedzīvotāju apzināšana ir viena no valsts pamatfunkcijām, jo noteikts cilvēku kopums ir viens no valsts pamatelementiem, bez kura esamības diez vai būtu iespējams runāt par valsti kā vienu no sabiedrības organizācijas formām.
Lai veiktu noteikta cilvēku kopuma apzināšanu un noteiktu fizisku peronu civiltiesiskās attiecības savā starpā, kā arī ar valsti kā institūtu, valsts deleģētas iestādes, veic minēto attiecību starp fiziskām personām un valsti reģistrāciju, kas iestājas ar konkrētas fiziskās personas dzimšanas, miršanas un laulības noslēgšanas brīdi.
Ar minēto civiltiesisko attiecību reģistrāciju fiziskām personām tiek izdotas apliecības, kurās tiek atspoguļoti juridiski fakti par personām, proti, civilstāvokļa akti.
Darba autore kursa darba tēmu „Civilstāvokļa akti” ir izvēlējusies ne tikai tāpēc, ka minētie akti nodibina un izbeidz fizisko personu tiesībspēju un tiesiskās attiecības, bet arī tamdēļ, ka šiem dokumentiem ir izšķiroša nozīme arī citās civiltiesiskās jomās kā arī zinātnēs, piemēram, tiesisko attiecību jomā - tos ņem vērā – Ģimenes, Mantojuma, Lietu pat Saistību tiesībās, ja pastāv strīds vai jāpierāda juridisks fakts, savukārt ģenealoģijā – zinātnē, kas pēta radu rakstus, cilts vēsturi, dzimtu vēsturi civilstāvokļa akti tiek atzīti par vienu no šīs zinātnes rakstiskiem avotiem.
Šā darba ietvaros tiks sniegts civilstāvokļa aktu reģistrācijas vēsturisks apskats, aplūkoti civilstāvokļa aktu veidi, tiesiskās attiecības kādas var nodibināt vai izbeigt attiecīgi reģistrēts civilstāvokļa akts un Latvijas Republikā spēkā esošie normatīvie akti, kas nosaka tiesiskās attiecības civilstāvokļa aktu reģistrācijas jomā. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register