Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:950839
 
Evaluation:
Published: 20.03.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 11 units
References: Not used
Extract

Dabas resursu pārvalde un piesārņojumu kontrole ir ļoti būtisks aspekts un aktuāls jautājums šodien. Samērā bieži laikrakstos ir parādījusies tendence ļoti lielu vērību pievērst tieši ar nodokli apliekamajiem dabas resursiem, aktuāla tēma ir Iepakojuma likuma izmaiņas un tā ietekme uz Latvijas ar nodokli apliekamajiem dabas resursiem laikrakstā „Bilance”.
Lai arī nākamās paaudzes varētu izmantot tos dabas resursus, kas ir pieejami mums šodien, būtiski ir veikt visas maksimālās darbības, lai tos saglabātu. Ir svarīgi, ka ražotāji, preču importētāji ir atbildīgi ne tikai par preču realizēšanu, kvalitāti, bet arī par apkārtējo vidi tās piesārņojuma problēmām. Dabas resursu nodokļa mērķis ir visus iegūto līdzekļu izmantošana tādiem pasākumiem, kuri ir saistīti ar tādu pasākumu un projektu finansēšanu, kas ir tieši saistīti ar vides aizsardzību. Lielu ieguldījumu šajos procesos veic Latvijas Vides aizsardzības fonds un Latvijas Zaļais punkts. Pateicoties šo organizāciju veiktajām aktivitātēm izglītotāki kļūst gan patērētāji, gan uzņēmumi. Apsveicamas ir dažādas akcijas, kas izglīto un arvien rosina interesi par dabas un vides aizsardzību. Kā piemēru var minēt kaut vai to, ka tiek popularizēta atkritumu šķirošana, kas ir būtisks solis.
Šis jautājums ir ļoti aktuāls, jo arvien vairāk uzņēmumu tiek pakļauti dabas resursu nodoklim un līdz ar to arī pieaug tā maksājumi. Arvien tiek pieņemti dažādi likuma grozījumi un papildinājumi, izdoti speciāli likumi, piemēram , „Iepakojuma likums”, taču nav pieejamas detalizētas, koncentrētas un apkopotas informācijas par to pielietošanu ikdienā. …

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register