Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:797447
 
Author:
Evaluation:
Published: 15.11.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 11 units
References: Not used
Extract

Katrs uzņēmējs sākot savu saimniecisko darbību, cenšas sasniegt svarīgāko mērķi: gūt ekonomisko labumu no savas darbības, saņemt maksimālo peļņu ar minimāliem izdevumiem. Ja uzņēmējdarbības sākumposmā rodas minimāla peļņa, ar kuras palīdzību tiek segti izdevumi un gūti minimāli ienākumi, lai noturētu uzņēmumu šajā darbības sfērā, tad uzņēmējam rodas vēlēšanās savu darbību turpināt un to nākotnē paplašināt. Lai būtu pārliecība par uzņēmuma patiesajām veiksmēm un tiktu gūti panākumi, ir jābūt uzskaitītām gan visām izmaksām, gan ienākumiem. Tas ir jāizdara kvalitatīvi un precīzi, lai izdarot finansu analīzi, parādītos uzņēmuma patiesais finansiālais stāvoklis, jo uzskaites informācijai tirgus apstākļos tiek veltīta īpaša uzmanība. Iegūtajiem un apstrādātajiem rādītājiem jābūt praktiski izmantojamiem.
Darba mērķis ir izanalizēt faktorus un pamatot pasākumus, kuri iedarbojas uz uzņēmuma darba resursu analīzi.
Darba uzdevumi, lai sasniegtu šo mērķi, tiek izvirzīti šādi:
3.noskaidrot darba resursu analīzes ietekmējošo faktoru būtību;
4.izvērtēt strādājošo mainības un kvalitātes rādītājus;
5.analizēt darba ražīgumu izmantojot izstrādes rādītāju kvantitatīvo novērtējumu;
6.pakalpojumu darbietilpības analīze, to ietekmējošo faktoru izpēte;
7.darba laika izmantošanas, darba samaksas sistēmu un darba algas fonda sastāva un izlietojuma analīze ;
8.izstrādāt priekšlikumus darba resursu rādītāju uzlabošanai.
Darbā tiek izmantotas analītiskās pētīšanas metodes.
Uzņēmuma darba resursu stāvokļa ietekmējošo faktoru analīzei tiek izmantoti dažādi koeficienti. Lai veiktu darba uzdevumu un izdarītu secinājumus, tiek izmantotas dažādu ekonomistu domas un spriedumi par saimniecisko operāciju būtību. Šie materiāli tiek izmantoti kā teorētiskā bāze, lai praktiski varētu veikt BOP SIA "Sociālās aprūpes centrs "Saulstari"" saimnieciskās darbības analīzi. Praktiskais materiāls analīzes veikšanai ir BOP SIA "Sociālās aprūpes centrs "Saulstari"" aprēķinu atskaites.
Darba gaitā, analizējot uzņēmuma finansiālo stāvokli, aprēķinot koeficientus, kā arī izdarot secinājumus un izvirzot priekšlikumus, tiek izmantoti BOP SIA "Sociālās aprūpes centrs "Saulstari"" grāmatvedības dokumentācija, personālsastāva dokumneti. Darbā tiks izmantoti no 2001.- 2003.gada uzņēmuma finansu rādītāju izmaiņas laika gaitā.
Bezpeļņas organizācija pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību Jūrmalas pilsētas sociālās aprūpes centrs “Saulstari” ir izveidots ar Jūrmalas pilsētas domes 2001.gada 22.februāra lēmumu Nr.207 , kā viena īpašnieka bezpeļņas organizācija sabiedrība ar ierobežotu atbildību . Sabiedrība darbojas saskaņā ar LR likumu “Par bezpeļņas organizāciju” likumu, “Par uzņēmējdarbību” likumu, “Par sabiedrībām ar ierobežotu atbildību”, un citu likumu normām, kuras nav pretrunā ar likumu. “Par bezpeļņas organizāciju” saskaņā ar LR Ministru kabineta noteikumiem, Jūrmalas pilsētas domes noteikumiem, lēmumiem, kā arī saskaņā ar uzņēmuma statūtiem.
Sabiedrībai ir tiesības savā vārdā slēgt līgumus, iegūt mantiskas un personiskas nemantiskas tiesības un uzņemties pienākumus. Tā var būt prasītāja un atbildētāja tiesā, šķīrējtiesā. Sabiedrība var piedalīties citās uzņēmējsabiedrībās ar sabiedrības mantu un iegādāties to vērtspapīrus saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes lēmumiem.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register